Američki državni sekretar Entoni Blinken prokomentarisao je u petak stanje ljudskih prava u Hongkongu, navodeći da će “stajati uz kineski narod”. To je ogromna ironija!

Blinken je slep za činjenicu da je broj preminulih zbog kovida-19 u SAD-u već premašio 600 hiljada. Pored toga, on je i slep za činjenicu vezanu za primenu Osnovnog zakona, Zakona o nacionalnoj bezbednosti u Hongkongu od povratka Hongkonga domovini 1997. godine, sprovođenje mera za poboljšanje izbornog sistema i potpunu zaštitu prava i sloboda građana Hongkonga. On se u više navrata, pod izgovorom zaštite ljudskih prava i demokratije, mešao u unutrašnje poslove Hongkonga, što u potpunosti ukazuje na činjenicu da su neki američki politikanti stavili lične političke interese iznad života i zdravlja naroda. Pored toga, rasna diskriminacija i jaz između bogatih i siromašnih u SAD-u su obelodanjeni i dalje pogoršani u proteklih godinu dana usred pandemije.

Loši politički trikovi američkih politikanata poput Blinkena samo pokazuju da oni sve rade zbog hegemonije SAD-a, a ne zbog ljudskih prava. Sve više oni koriste reči “ljudska prava” i “demokratija”, a njihova zlonamernost je obelodanjena.

Gospodine Blinken, molim vas da stanete uz američki narod i da brinete o njegovom pravu na život i zdravlje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.