Kombinovana nastava na građevinskom fakultetu

  0

  Nastava na Građevinskom fakultetu u Beogradu  organizovana je kombinivano, tako da se vežbe održavaju na fakultetu, a predavanja na daljinu ili onlajn i uz poštovanje svih epidemioloških mera i preporuka Ministarstva prosvete i Univerziteta u Beogradu, izjavio je dekan ovog fakulteta prof. dr Vladan Kuzmanović.

  On je naveo da najvećih problema ima prilikom organizacije nastave, zbog nedovoljnog kapaciteta  učionica i labaratorija koje su kovid-rasporedom sedenja, tj. uslovom da je za jednog studenta potrebno minimum četiri kvadratna metra.

  Prema rečima  profesora Kuzmanovića kvalitet nastave na daljinu podignut je na najviši nivo jer je fakultet kupio godišnju licencu za edukativnu verziju platforme Zoom s neograničenim vremenom trajanja predavanja i do 300 učesnika, i da je, osim toga, značajna sredstva uložio u kamere, mikrofone, slušalice i grafičke table, i tako je omogućeno svim nastavnicima i saradnicima da mogu nesmetano da drže nastavu.

  Podsetio je i da je nastava na daljinu počela još sredinom marta, kada je proglašena vanredna situacija.

  – U početku je bilo je teško jer smo imali malo praktičnih iskustava, ali i pored brojnih rezultati ispita u junskom i julskom ispitnom roku pokazuju da je uspeh studenata bio isti kao i prethodne školske godine – naglasio je  profesor Kuzmanović

  On je istakao i da, ipak, nastava na daljinu nije strateško opredeljenje Građevinskog fakulteta i da jedva čekaju da njihove učionice i amfiteatri budu puni kao pre pandemije korona virusa.

  Na pitanje da li imaju  rešenje  ukoliko se  pogorša epidemiološke situacije, rekao je da bi u tom slučaju bili prinuđeni da kompletnu nastavu drže onlajn i da da su za to već spremni.