(Beta) – Vlasnik poljoprivrednog dobra „Jovanjica“ Predrag Koluvija, protiv kojeg se vodi sudski proces zbog optužbi da je na tom imanju uzgajao marihuanu, izjavio je danas da na „Jovanjici“ nije uzgajao marihuanu već industrijsku konoplju, i da je to „dokazano u Nemačkoj“, čiji je državljanin.

Koluvija, koji se po odluci Apelacionog suda u Beogradu od 24. septembra nalazi u kućnom pritvoru, izjavio je za televiziju Hepi da je na Jovanjici „prvi put u maju 2019. godine posejana i rasadjena industrijska konoplja“, a da je pre toga, od 2013. godine, na imanju uzgajan organski paradajz i paprika.

On je, na pitanje da li je počeo uzgajanje „industrijske konoplje“ zbog najava o legalizaciji marihuane, odgovorio da „legalizacija nema veze sa njegovim predmetom“, ali da „generalno smatra da bi trebala da se ozakoni proizvodnja same konoplje jer bi se na taj način smanjila mogućnost kriminalu“.

Koluvija je rekao da tržište industrijske konoplje u ovom trenutku u Evropskoj uniji iznosi „56 milijardi evra, s time da nema dovoljno proizvoda i da je mnogo veća potražnja nego ponuda“.

„Video sam veliku šansu za Srbiju. Srbija ima ozbiljne predispozicije da bude glavni proizvodjač industrijske konoplje u Evropi“, rekao je Koluvija, koji je naveo i da je nemački državljanin koji potiče iz „četničke imigrantske porodice“, kao i da je u Srbiju prvi put došao 2001. godine.

On je naveo da mu „nije jasno kako je postao narko diler“, kao i da se „nemačka ambasada i te kako interesuje i da im nije jasno zbog čega je uopšte uhapšen“.

„Iz ambasade ne žele da se mešaju ali mi daju podršku“, rekao je Koluvija.

Na pitanje da li je tačno da je, prema računima za struju, na „Jovanjici“ nastavljena proizvodnja i posle njegovog hapšenja, Koluvija je odgovorio da je „činjenica da računi za struju dokazuju da se nešto radilo i nakon njegovog hapšenja“, iako je zvanično struja isključena „nekoliko dana nakon hapšenja“.

On je negirao i da je policajce koji su zaustavili njegov automobil prilikom hapšenja oslovio sa „kolege“.

Koluvija je rekao i da je „njegov telefon više puta manipulisan na veštačenjima i da su se od jednog, do drugog, do trećeg, uvek videle razlike da su stvari dodavane i nestajale“.

Dodao je da mu je ponudjeno „da lažno svedoči protiv brata predsednika Srbije, Andreja Vučića“.

„Drugi dan nakon hapšenja na svakakve načine su pokušavali druge ljude da upletu. Ponudili su mi da lažno svedočim protiv Andreja Vučića što sam odbio. Ja te ljude ne poznajem, niti sam ih vidjao, niti imam kontakt, niti sam ikada imao kontakt sa Aleksandrom Vučićem i Andrejom Vučićem“, kazao je Koluvija.

Dodao je da je „sam osnovao firmu od svog nasledstva“ i da to nema veze sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i njegovim bratom Andrejem.

Koluvija je na pitanje o povezanosti sa bivšim pripadnikom Vojno-obaveštajne agencije (VOA) Sašom Vujisićem, koji je osumnjičen da ga je štitio i da je od njegovog hapšenja u bekstvu, rekao da je Vujisić najverovatnije u Sjedinjenim Američkim Državama gde je dobio „zelenu kartu“.

„Saša Vujisić je aplicirao za ‘zelenu kartu’ godinu dana pre mog hapšenja. On nije otišao zbog mene nego zato što je dobio ‘grin kartu’. Nema veze sa tom nemeštaljkom, tamo je otišao da radi i živi normalan život“, rekao je Koluvija.

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je 26. novembra 2019. godine da je „policija na farmi „Jovanjica“ kod Stare Pazove zaplenila 4,5 tone marihuane, i da je zbog toga uhapšeno devet osoba“, medju kojima je bio i vlasnik „Jovanjice“, Predrag Koluvija.

MUP je tada saopštio da su njegovi pripadnici po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal „našli na poljoprivrednom dobru u blizini Stare Pazove ilegalnu laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima“.

„Zaplenili su 649,4 kilograma osušene marihuane i 65.581 stabljiku u sirovom stanju ukupne težine 3.954 kilograma“, saopšteno je iz MUP-a a Koluvija je uhapšen kao osumnjičeni vodja organizovane kriminalne grupe koja se bavila gajenjem marihuane.

Zbog istog krivičnog dela, kao članovi grupe, uhapšeni su zaposleni u firmi „Jovanjica“ M.Z. (39), Ž.V. (55), H.S. (37), J.B. (43), Ž.P. (25), B V. (35), M.B. (37) i H.P. (40), dok je za još jednom osobom raspisana potraga.

Protiv osumnjičenog Predraga Koluvije je podneta i krivična prijave zbog sumnje da je izvršio krivična dela posebni slučajevi falsifikovanja isprave jer je policija kod njega našla falsifikovanu službenu legitimaciju.

Komentara

 1. Tuzlak
  22. новембар 2021. 14:43

  Neuspela namestaljka.

 2. sega
  22. новембар 2021. 15:11

  Ahhahaha .. veseli se srpski rode .. buahahahah

 3. Zdrav razum
  23. новембар 2021. 10:37

  I mi sad kao verujemo Koluviji a ne našim inspektorima koji su učestvovali u njegovom hapšenju i razotkrivanju celog slučaja! Čim njega brani lično Predsednik države, a kao ne poznaju se, sve je jasno i vidi se odakle riba smrdi!!!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.