Gradonačelnica Supetra Ivana Marković kritikovala je predsednicu Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović zbog toga što još nije reagovala povodom nedavnog napada na Srbe u okolini Knina, piše Index.hr.

Kitarović je rekla da reagovati nakon što se pojavi policijsko saopštenje o napadu na Srbe, zbog čega je Ivana Marković na Fejsbuku napisala da je hrvatska predsednica u kampanji i da se boji da izgubi koji glas.

„Žena je to, koju pre svega, doživljavam da glumi svoju ulogu predsednice i njoj je jedino i samo bitno da ostane predsednica u svom ružicastom dvorcu. Sve je to samo gluma, to bacanje na fudbalere, te lažne suze, ta ljubav, veliko hrvatstvo… Svaki njen potez unapred je isplaniran samo sa ciljem da se svidi svojim biračima i ostane na toj poziciji“, navela je Markovićeva.

Ona je kritikovala i hrvatskog premijera Andreja Plenković, jer je poslednjih godina „ustaštvo normalizovano, uz blagoslov politike koju on provodi“.

„Jedna od ostavština evropski orijentiranog i uglađenog premijera biće što je zarad svoje anemične odlučnosti mesecima tolerisao ploču s ustaškim pozdravom u Jasenovcu i svojim nečinjenjem legitimizovao taj pozdrav u javnost.“

Ona dodaje da i Kitarovićeva i Plenković svojim mlakim reakcijama snose veliki deo krivice za brojne napade na one koji pripadaju drugoj veri ili drugačije pričaju.

„Svojim su činjenjem ili nečinjenjem direktno uticali na širenje neverovatne količine mržnje u društvu. ‘Oštro osuđuju’ i tačka. Samo zbog bontona, pristojnosti i ničeg drugog“, navodi gradonačelnica Supetra.

Komentar(1)

  1. Milan
    25. avgusta 2019. 18:06

    Bravo načelnice!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.