Kolinda opet o Nogometnom klubu Rijeka: “Prije ću krepat nego se odreći svog kluba”, ali taj Beograd, Zvezda i Partizan…

2
Čuveni stadion Kantrida. Foto: Profimedia

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izazvala je talas reakcija kada je izjavila da je fudbalski klub Rijeka osamdesetih bio “nekakav rezervni klub za Partizan i Crvenu zvezdu”.

Reagovali su bivši i sadašnji Riječani, a HNK Rijeka je zatražila od predsednice i zvanično saopštenje u kojem bi pojasnila izjavu o statusu riječkog kluba osamdesetih.

I – stiglo je, prenosi Index.

Njeno saopštenje ostavljamo u originalu, jer je tako zanimljivije.

“Poštovani gospodine Miškoviću,

Poštovani članovi Armade,

Sinoć sam u svome govoru vrlo jasno iznijela stav o statusu nogometnog kluba Rijeka osamdesetih godina. Kako se moje riječi pokušavaju zlonamjerno reinterpretirati, osjećam potrebu još jednom potvrditi svoj nedvosmislen stav: tadašnjim političkim utjecajima na upravu našega kluba, Rijeku se u kontinuitetu pokušavalo povezati s Beogradom.

Rijeka koju sam pratila kao navijačica još od školskih dana, nije ova Rijeka danas. Najtalentiraniji hrvatski igrači, poput Grobničana Zorana Šestana, sjedili su tada na klupi, dok su neki drugi, manje talentirani, ali politički podobniji dobivali priliku.

U tom kontekstu sam tadašnju NK Rijeku okarakterizirala kao rezervni klub. Znam dobro kakav je bio status Rijeke tih osamdesetih godina i nitko me ne može uvjeravati u suprotno. Armada je pri tome uvijek bila simbol hrvatske Rijeke, prkosa i otpora prema hegemonističkim politikama. Uvijek sam podržavala i dalje ću podržavati svoju Rijeku, svoj nogometni klub, svoje „Bijele“.

“Krepat’ ma ne molat” je i moje životno geslo i danas i budite uvjereni kako ću prije krepat’ nego se odreći svoje Rijeke! To sam geslo spomenula i preksinoć u govoru, zahvaljujući svojoj obitelji i voljenoj Domovini, posvećujući im Fulbrightovu nagradu za životno djelo!”

2 KOMENTARA

  1. Одлично, хајде сад мало о црним рупама у космосу,… где је ту био Београд ?

  2. lepo cutanje jos niko nije napisao, gospodja je po ko zna koji put propustila priliku da odcuti…Da nije “precizirala” mozda bi neko i pomislio da nije toliko luda, ali ovako…

Comments are closed.