Bivši predsednik Hrvatske Ivo Josipović iz Socijaldemokratske partije (SDP) izjavio je danas da ima velika očekivanja od novog šefa države Zorana Milanovića, koji dolazi iz iste političke partije, a da je odlazeća predsednica Kolinda Grabar-Kitarović doprinela retrogradnoj politici.

„Imam velika očekivanja, jer on kao osoba ima ozbiljne kapacitete i po svojim mogućnostima, edukaciji je bio neuporedivo bolji kandidat na izborima. Njegova pobeda otvara velika očekivanja posebno na strani građanske Hrvatske levog centra“, rekao je Josipović za Hrvatsku televiziju.

Što se tiče mandata odlazeće predsednice, Josipović je rekao da mu politika koju je ona vodila nije bila „nimalo simpatična“.

„Ona je doprinela jednoj retrogradnoj politici, vraćanju Hrvatske u prošlost i napuštanju nekih evropskih vrednosti. Vodila je spoljnu politiku koja nije bila dobra kada je reč o odnosima sa susedima“, naglasio je Josipović.

Bivši predsednik je ocenio i da je Hrvatska duboko potopljena u populizam na svim nivoima i da je razbuktavanje korupcije veliki teret.

Prema njegovim rečima, predsednik ne može suditi nekome, ali svojim stavom može dosta da učini u borbi protiv korupcije.

Novi predsednik Hrvatske Zoran Milanović sutra će preuzeti petogodišnji mandat od odlazeće šefice države Kolinde Grabar-Kitarović iz vladajuće Hrvatske demokratske zajednice, koju je kao kandidat stranaka levog centra pobedio u drugom krugu izbora 5. januara.

(Beta)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.