Nakon izbora Zorana Milanovića za presednika Hrvatske jedno od pitanja koje se postavlja je da li će useljenjem na Pantovčak vratiti i bistu Josipa Broza Tita.

Bistu je aktuelna predsednica Kolinda Grabar-Kitarović na početku mandata uklonila.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, u Milanovićevom štabu za sada nemaju odgovor na to pitanje, a Joško Klisović iz tog štaba kaže da lično smatra da bi novi predsednik to trebalo da učini.

„Titovu bistu treba vratiti na Pantovčak, i to zbog konteksta u kojem ju je tamo postavio prvi hrvatski predsednik Franjo Tuđman, a to je kontekst jedinstva hrvatskog naroda i zasluga Tita kao vođe antifašističkog pokreta da Hrvatska bude na strani pobednika u Drugom svetskom ratu, i to u sadašnjim granicama koje uključuju Dalmaciju, Istru i Baranju…“, kazao je Klisović.

Zato, smatra on, treba vratiti Titovu bistu u Kabinet predsednika Hrvatske i na taj način potvrditi doprinos u specifičnim istorijskim okolnostima opstanku Hrvatske i napretku hrvatskog naroda.

„Ni jedan dosadašnji predsednik Hrvatske nije osporio Tuđmanovo postavljanje biste zaslužnih Hrvata, osim Kolinde Grabar-Kitarović, a to sada treba ispraviti“, rekao je Klisović.

Komentara

  1. GLASALI BISTE DA SE BISTE VRATE
    7. januara 2020. 15:31

    A zašto da se ne vrate, jer onda se možda vrate i mnogobrojni hrvatski građani koji su napustili Hrvatsku, ili barem neki od onih koji su svojevoljno napustili Hrvatsku?

  2. IVAN BABANOVSKI
    8. januara 2020. 01:35

    TITO JE NADZIVEO SVE IDEOLOGIJE I SVE POLITIKE NJEGOV ZIVOTNI, REVOLUCIONERNI I DRZAVNICKI KAPITAL JE RIZNICA NA KOJOJ BI SE MLADI UCILI MUDROSTI ORGANIZOVANJU I VODJENJU UNUTRASNJE I VANJSKE POLITIKE DRZAVE, OSOBENO AKO JE ONA NA BALKANSKOM BERMUDSKOM TROUGLU...VRATITE TITA DA VAM SACUVA OVE FEUDALNE RESTLOVE OD BIVSHE VELIKE I POSTOVANE DRZAVE SFR YUGOSLAVIJE. OVO GDE MI DANAS ZIVIMO LICI NA KONCLOGORE I GULAGE ZAJEDNO. I NEMA SHANSE DA SE STANJE PROMENI NA BOLJE JER FEUDIMA VLADAJU KRIMINALCI, KORUPCIONERI, VELESHPIONI I TERORISTI, A POMAZU IM PSIHOPATE, NARKOSI I UBICE. PROF. IVAN BABANOVSKI

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.