Doskorašnja predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović biće izabrana u Izvršni odbor Međunarodnog olimpijskog komiteta (IO MOK), piše portal Indeks.

Dugogodišnji predsednik Hrvatskog olimpijskog komiteta Zlatko Mateša rekao je za Indeks da članovi IO MOK nemaju platu, ali da su im plaćeni putni troškovi i dnevnice u iznosu do 900 američkih dolara, da imaju i pravo na kancelarijske troškove i da mogu da zaposle asistenta iako im nije potreban.

Grabar-Kitarović neće svakog dana dobijati po 900 dolara, nego kada je IO MOK pošalje na službeni put, kazao je Mateša i dodao da je u pitanju doživotna funkcija.

Kako članovi IO MOK na službenim putovanjima provode otprilike pola godine, Grabar-Kitarović će imati mogućnost zaradi više od 160.000 dolara godišnje samo od dnevnica.

Glasanje za nove članove IO MOK je formalnost i Grabar-Kitarović bi od 17. jula trebalo da bude jedna od 105 članova tog tela koje upravlja svetskim sportom.

Mateša je naveo da se nikada nije dogodilo da predloženi kandidati ne budu izabrani.

Grabar-Kitarović je bila predsednica Hrvatske od 2015. do 2020. godine. U drugom krugu predsedničkih izbora 5. januara izgubila je od kandidata Socijaldemokratske partije Hrvatske Zorana Milanovića.

(Beta)

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

Komentar(1)

  1. Glirija
    14. juna 2020. 14:46

    Ksko neko ko podrzava ustaski pozdrav moze na tu funkciju?

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.