“Koliko Greta ima godina? 17? Prestigla me je u trci za naslovnu stranu Tajma”: Vanredna konferenecija Donalda Trampa u Davosu

0
Foto: Profimedia

Neočekivano, Donald Tramp je u Davosu održao konferenciju za štampu, a taj je događaj Gardijan opisao kao događaj visokog dometa.

Na početku konferencije on je insistirao na tome da je impičment “lov na veštice”, ali su ga novinari brzo preusmerili da govori o zagađenju i izjavama aktivistkinje Grete Tunberg od početka konferencije u Davosu.

“Koliko ona ima godina”, upitao je Tramp novinare.

“17”, usledio je odgovor.

“Prestigla me je u trci za naslovnu stranu Tajm magazina”, rekao je Tramp, aludirajući na izbor za ličnost godine tog magazina, koji je ličnošću 2019. proglasio upravo mladu aktivistkinju.

Tramp je zatim rekao da Greta ne bi trebalo da kritikuje Sjedinjene Države za zagađenje jer, kako kaže, postoje mnogo veći zagađivači.

Američki predsednik je dok je to izgovarao prst uperio ka Kini, piše Gardijan.

On je oštro kritikovao i Evropu rekavši da su nekada pregovori sa evropskim zvaničnicima teži nego sa Kinezima, kada je u pitanju trgovina.

“Pitajte Borisa (Džonsona). On ima želudac za to. Uradio je sjajan posao i oni su sad u dobroj situaciji”, rekao je Tramp.

Na kraju konferencije, vratio se na situaciju sa impičmentom.

Naglasio je da je Adam Šif “lažov” i zaključio da ni Bil Klinton nije trebalo da bude žrtva impičmenta.