Krajem januara u Beograd je stigla lepa vest. Josephine cocktail bar & restaurant postao je prvo mesto sa ovih prostora koje je zahvaljujući svojim neprikosnovenim koktelima uvršteno na prestižnu 50 Best Discovery listu.

Foto: Alex Dmitrović

 

Ova lista predstavlja odabir najboljih hotelskih, gastronomskih i koktel destinacija širom sveta, sastavljen od imena koja su, iz svojih iskustava preporučili članovi 50 Best Academy i za koja su glasali njihovi eksperti iz celog sveta. Na ovaj način odaje se priznanje ugostiteljskim objektima, slavi svet gastronomije i pića, a sve sa ciljem da inspirišu ljude na putovanja u potrazi za novim iskustvima.

 

Josephine je od svog otvaranja 2020. godine osmišljen sa idejom da postane koktel bar i restoran koji će se po kvalitetu i kreativnosti izdvojiti. Za priznanje je trebalo gotovo četiri godine, što samo govori o tome koliko je retko i teško dospeti na ovakvu listu. Dok je svet restorana i chefova odavno uzeo maha na našim prostorima, koktel scena je ostala u senci – do sada. Predvođen jednim od najcenjenijih ljudi u industriji, Josephine je ustupio bar Vladimiru Simiću, koji je oko sebe okupio fantastičan tim bartendera. Oni su svoje znanje, entuzijazam, maštu ali i veliku upornost, godinama ulagali u kreiranje vrhunskih koktela – pa je tako njihova inovativnost u Beograd dovela neka od najuticajnijih imena iz koktel industrije. Samo u protekloj godini Josephine je ugostio 5 barova sa liste World’s 50 Best bars koji su svojom posetom Srbiji, okupili prave poznavaoce i poštovaoce dobrih koktela.

Filozofija Josephine barmena uvek je bila da celokupno iskustvo mora da bude zaokruženo, ali nikada po cenu kvaliteta. Neuobičajene kombinacije namirnica, često domaćih proizvođača, spoj ukusa i forme pa na kraju i serviranje koktela, značajno su doprineli upoznavanju domaće publike sa kvalitetnim koktelima koji ne osvajaju samo izgledom, već nepca odvode na putovanje ukusa.

Eklektična koktel lista sastoji se od koktela autentičnih namirnica i recepata, koji neretko koriste domaća pića, spojena sa domaće razvijenim kordijalima i specijalno pripremljenim biterima i sirupima. Kokteli su uvod i pratnja jednako eklektičnom meniju Josephine hrane, koji potpisuje dobro poznati dvojac chefova Mirko Stojić i Ivan Jevtić. Imena koktela su inspirisana životom Josephine Baker, po kojoj je mesto i dobilo ime. Josephine je moderna verzija koktel bara i restorana inspirisana fantastičnim art Deco stilom i ikonom tog vremena – Josephine Baker, pa kada se sve ove stvari spoje, dobijete jedno neočekivano, drugačije iskustvo.

Ovo priznjanje nije samo za Josephine, već  je dokaz da je barska scena u Srbiji zaista počela da dostiže nivo koji ispunjava očekivanja najboljih svetskih eksperata iz industrije, koja broji na stotine hiljada koktel barova. Tome svedoče i brojne čestitke ljudi iz industrije, ugostiteljstva i uticajnih imena sa svetske koktel scene, koji u ovome prepoznaju predanost, inspiraciju i početak novih koktel trendova u Srbiji. 

Na kraju, ovo nije samo jedna lepa priča o uspehu, već o grupi predanih ljudi koji su dokazali  da kada se profesionalnost, upornost, originalnost i entuzijazam udruže – dobijate  tu magičnu kombinaciju za odlične koktele i svetsko priznanje.

Uostalom uverite se sami.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.