Kokoškov: “Na spisku reprezentacije će biti igrači iz NBA…”

0

Novi selektor košarkaške reprezentacije Srbije Igor Kokoškov rekao je za RTS da priprema “glomazan spisak” reprezentativaca i da će svi biti razmotreni.

Igor Kokoškov je rekao da će prvi korak u njegovom radu biti da se napravi veliki spisak potencijalnih reprezentativaca.

“Taj spisak će biti glomazan, veliki, najvažnije je da ne propustimo nikog. Najvažnije je da nekog ne zaboravim, biće imena koja već reprezentuju srpsku košarku u NBA”, istakao je novi selektor srpske košarkaške reprezentacije.

“Nadam se da postoji entuzijazam, želja, ambicija kao i do sada da se reprezentuje svoja zemlja”, rekao je Kokoškov.

Selektor je istakao da treba organizovati najbolju ekipu i najbolje moguće odigrati kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i Olimpijske igre u Tokiju.

Igor Kokoškov je istakao da će nastaviti kontinuitet kvalitetnog rada u reprezentaciji i savezu.

“Ništa se ne počinje novo, nastavlja se kontinuitet. Treneri i selektor su samo servis nacionalnog tima. Moje je da pomognem da se nastavi put razvoja i uspeha koji je tim imao u proteklim decenijama”, istakao je selektor košarkaške reprezentacije Srbije.

Kokoškov je prvi trener neamerikanac u NCAA, odnosno koledž ligi, prvi neamerikanac koji je postao asistent u NBA ligi i prvi Evropljanin u istoriji koji je dobio posao glavnog trenera u NBA ligi.

Zbog svega što je učinio za košarku u Gruziji kao selektor dobio je “Orden časti” od tadašnjeg predsednika Sakašvilija, dok mu je na dobijanju američkog državljanstva lično čestitao bivši predsednik Amerike Barak Obama.