“Koga ću podržavati ako ne Hrvatsku? Naprosto osećam da su Hrvati moji…”: Đoković u razgovoru sa hrvatskom novinarkom

10
Foto: Tanjug-AP

Najbolji teniser sveta Novak Đoković ponovo se dotakao teme srpsko-hrvatskih odnosa u intervjuu za hrvatsku Novu TV.

U intervjuu koji će uskoro biti emitovan na toj televiziji, novinarka je pitala Đokovića o ratu, politici i odnosima sa Hrvatskom.

Đoković je i sada ponovio da na sve ljude iz regiona gleda “manje više isto”.

“Ja na sve nas iz regiona gledam manje-više isto. I zato se trudim uvek da budem otvoren, ljubazan i pristojan. Znam da su ratne rane sveže, potpuno razumem ljude koji nemaju isti stav poput mene prema komšijama, moja porodica i ja tokom rata nismo bili oštećeni i znam da se ne može od čoveka očekivati da zaboravi nešto, ali se barem može usresrediti na oproštaj. I ja to nastojim da prezentujem kroz svoje akcije i dela”, rekao je Novak, a preneo B92.

On je rekao da je svestan da je više puta bio na meti medija u Srbiji zbog javnog iskazivanja simpatija prema fudbalskoj reprezentaciji Hrvatske.

“Istina, bio sam u nekim određenim medijima u Srbiji jako osuđivan što sam podržao hrvatsku fudbalsku reprezentaciju, ali mi nije smetalo. Ja takve stvari svesno radim. Zato što znam da sa svojim uticajem, statusom i imenom mogu doprineti pozitivnoj energiji i uzajamnoj podršci. Uostalom, koga ću podržavati ako neću Hrvatsku? Naprosto osećam da su Hrvati moji. Znam da će to nekima smetati, poštujem, ali nadam se i da drugi poštuju moj izbor” zaključio je Đoković.

10 KOMENTARA

  1. Политички коректно. И паметно јер Хрвати и јесу скоро сви Срби покатоличени и преведени у хрватски идентитет. Ово је дугогодишњи процес и велика инвестиција. Сведоци смо неговања тзв. црногорског идентитета као не Србског.

  2. Ima dosta bolesnih ljudi, ali im nije mesto ovde, postoje ustanove za ovakve! Zasto mu ne bi Hrvati bili bliski i sta znaci polutan? Uvek navijam za zemlje bise Juge, osim kad igraju protiv Srbije, jer na terenu ne vidim ratnike, vec sportiste, a ko se pokaze kao budala, samo ga ignorisem, jer takvih ima svud!

  3. Verujem da ćete, ako ikad budete imali hrabrosti da se suočite sa istinom, objaviti neki od mojih komentara.

  4. Razumem Đokovića pošto je polutan. Mada je kod drugih naroda princip da si ono što ti je otac. Izuzetak su Hrvati, pošto su kod njih Hrvati i oni kojima je otac Srbin, ako im je majka Hrvatica.

  5. Ovo je pravi primer kao se javna licnost treba ponasati ukoliko zelimo konacno izaci iz balankog kotla. Nole je pionir u ovome! Nadam se da ce njegov primer slediti vise javnih licnosti, dajuci primer i drugima da pocnemo gledati u buducnost.

Comments are closed.