Posle jakih kiša voda se iz većine poplavljenih područja u centralnoj i zapadnoj Srbiji povlači, ali je u nekim mestima, poput Sirče, i dalje je kritično.

U opštini Lučani voda se povlači, a narednih dana biće utvrđene štete koje su naročito zadesile Dragačevo, gde se pojavilo i klizište, piše Politika.

U pomoć ugroženim građanima uključila se i Vojska Srbije, na poziv Štaba za vanredne te opštine.

Velika šteta naneta je i Kraljevu, gde je poplavljeno je više od 400 kuća i objekata, oštećeno ili potpuno uništeno 16 mostova, a saobraćaj je prekinut na 20 putnih pravaca.

Posebno je teška situacija u mestu Sirča, gde su, kako navodi Prva televizija, po ulicama uginule životinje, a nedostaje i osnovnih životnih namirnica.

Načelnik Štaba za vanredne situacije u Čačku Bratislav Zečević rekao je za Prvu da opasnost od poplava u tom kraju više ne postoji, ali da se preduzimaju preventivne mere, budući da je na snazi žuti meteoalarm.

On je naveo da, kada je na snazi žuti meteoalarm, najviše stradaju seoska područja i seoska putna infrastruktura jer ne postoje kanali, te ekipe zbog toga kopaju kanale pored puteva, postavljaju vreće na najkritičnijim mestima.

Rekao je i da tri sela za sada nemaju vode, jer su bujice presekle cevi, ali da će voda biti dostavljena.

Raška, Jošanica, Trnavica i Deževska reka povukle su se u svoja korita i situacija u Novom Pazaru je, i pored novih padavina, znatno bolja nego u ponedeljak.

Međutim, novi problem Novopazaraca je što je pola grada bez vode.

Kiša i bujice su zamutile reku Rašku do tog stepena da filtersko postrojenje „Vodovoda i kanalizacije” radi sa tek polovinom kapaciteta prerade sirove vode, zbog čega su žitelji viših delova Novog Pazara od juče bez vode.

Veliku pažnju javnosti privukao je snimak iz tog grada na kome se vidi kako bager prebacuje nagomilano đubre u nabujaloj reci sa jedne strane mosta na drugu, a Prva navodi da je na taj način spasen most, jer je đubre zagušilo deo ispod njega i pretilo da ga ugrozi.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.