U sumrak izbornog dana u Crnoj Gori, kada su se već pojavili preliminarni rezultati koji su pokazali da će posle 30 godina doći do „razvlašćivanja“ Mila Đukanovića, predstavnici najjače opozicione kolone u toj zemlji, sam vrh liste „Za budućnost Crne Gore“ došao je da pozdravi mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

Dan pred formiranje novog parlamentarnog sastava, kod mitropolita MCP na sastanak došao je „prošireni sastav“.

Pored Zdravka Krivokapića nosioca liste „Za budućnost“, prema navodima Vijesti, kod Amfilohija su i Dritan Abazović, nosilac liste Crno na bijelo, kao i lideri Demokratskog fronta i Demokratske Crne Gore.

Mediji poslednjih dana pišu da je došlo do „određenih problema u formiranju nove vlade“, a neki od lidera doskorašnjih opozicionih snaga pozivaju na strpljenje.

Kako prenose Novosti objavu Mitropolije crnogorsko-primorske, mitropolit je u Perastu izrazio nadu da će novoizarana većina „voditi narod u ljubavi“ nakon 75-godišnje , kako navodi, „bezbožne vlasti utemeljene na bratomržnji i bogomržnji“.

Ukazao je da postoje dve vrste ljudi: Oni koji veruju u Boga kao ljubav, a onda veruju i u večno ljudsko dostojanstvo i oni koji se „klanjaju ljudskom ništavilu i parama i misle da je u tome sreća”.

Podsetimo, važnu ulogu u ovakvom izbornom rezultatu igrala je odluka doskorašnje većine i DPS-a da bude donet Zakon o slobodi veroispovesti.

Nezadovoljsto tim zakonom izrazili su predstavnici Mitropolije – koji su (bezuspešno) pokušavali da pregovaraju sa Duškom Markovićem o izmeni tog zakona – a to se nezadovoljstvo prelilo i na narod, čija se volja videla na poslednjim parlamentarnim izborima.

Komentar(1)

  1. Hari
    23. септембар 2020. 15:41

    Bravo Djedo... svi ce ziveti slozno bez obzira na veru, naciju, nece biti stranackog zaposljavanja... polako krece i po balkanu a nas premijer lezbos... Srbija je u satanizovanoj tami... bravo za svu opoziciju CG

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.