Kod Amfilohija na sastanku Dritan, Krivokapić, DF: “Ne svađajte se oko vlasti” i razgovori o novoj crnogorskoj Vladi

1
Foto Igor Pavicevic

U sumrak izbornog dana u Crnoj Gori, kada su se već pojavili preliminarni rezultati koji su pokazali da će posle 30 godina doći do “razvlašćivanja” Mila Đukanovića, predstavnici najjače opozicione kolone u toj zemlji, sam vrh liste “Za budućnost Crne Gore” došao je da pozdravi mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

Dan pred formiranje novog parlamentarnog sastava, kod mitropolita MCP na sastanak došao je “prošireni sastav”.

Pored Zdravka Krivokapića nosioca liste “Za budućnost”, prema navodima Vijesti, kod Amfilohija su i Dritan Abazović, nosilac liste Crno na bijelo, kao i lideri Demokratskog fronta i Demokratske Crne Gore.

Mediji poslednjih dana pišu da je došlo do “određenih problema u formiranju nove vlade”, a neki od lidera doskorašnjih opozicionih snaga pozivaju na strpljenje.

Kako prenose Novosti objavu Mitropolije crnogorsko-primorske, mitropolit je u Perastu izrazio nadu da će novoizarana većina “voditi narod u ljubavi” nakon 75-godišnje , kako navodi, “bezbožne vlasti utemeljene na bratomržnji i bogomržnji”.

Ukazao je da postoje dve vrste ljudi: Oni koji veruju u Boga kao ljubav, a onda veruju i u večno ljudsko dostojanstvo i oni koji se “klanjaju ljudskom ništavilu i parama i misle da je u tome sreća”.

Podsetimo, važnu ulogu u ovakvom izbornom rezultatu igrala je odluka doskorašnje većine i DPS-a da bude donet Zakon o slobodi veroispovesti.

Nezadovoljsto tim zakonom izrazili su predstavnici Mitropolije – koji su (bezuspešno) pokušavali da pregovaraju sa Duškom Markovićem o izmeni tog zakona – a to se nezadovoljstvo prelilo i na narod, čija se volja videla na poslednjim parlamentarnim izborima.

1 KOMENTAR

  1. Bravo Djedo… svi ce ziveti slozno bez obzira na veru, naciju, nece biti stranackog zaposljavanja… polako krece i po balkanu a nas premijer lezbos… Srbija je u satanizovanoj tami… bravo za svu opoziciju CG

Comments are closed.