Ko više ne želi da igra za reprezentaciju, da mu se oduzme nacionalna penzija: Selektor odbojkašica Zoran Terzić

0
Profimedia

Srbija je u kombinovanom sastavu igrala Ligu nacija. Priliku su dobile mlađe igračice, dok su se one iskusnije pripremale u Beogradu za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre.

Početni sastav za komercijalno takmičenje izazvao je polemiku o tome gde su devojke koje su osvojile zlato na prethodnom Svetskom prvenstvu i jesu li neke odlučile da se oproste od nacionalnog tima.

U intervjuu koji je dao za Sport Klub, selektor srpskih odbojkašica Zoran Terzić govorio je o tome šta misli o pričama da se igračice priključuju ekipi samo zbog nacionalnih penzija, te da se potom povlače.

“Nadam se da ne postoji nijedna koja je došla sa isključivom namerom da dođe do nacionalne penzije i da je to jedini osnov zbog kojeg dolazi da igra za reprezentaciju”, rekao je Terzić.

“Opet, za sve ove godine koliko sam u reprezentaciji, bilo je slučajeva gde posle nekog kraćeg vremena devojke, retke moram da kažem, dođu i saopšte da neće više da igraju. Po mom mišljenju tada nastaje problem, jer to nije pošteno prema ekipi, reprezentaciji, državi koja ti daje nacionalno priznanje… Ono se ne dobija za jedno osvojeno takmičenje, već za celokupan rad u reprezentaciji. Ako se tvoja karijera svede na jedno takmičenje ili samo nekoliko godina, onda po mom mišljenju igrač nije zaslužio nacionalnu penziju. Bez obzira da li je osvojio zlatnu olimpijsku ili svetsku medalju u tih godinu ili dve dana. Koliko god čudno zvučalo, mislim da bi možda trebalo neke igrače, ograničiću se ovom prilikom samo na žensku odbojku, kazniti oduzimanjem nacionalne penzije”, dodao je selektor za Sport Klub.

Ipak, nije rekao konkretno na koga misli.

“U Savezu sam govorio, u javnosti nikad. To su neke stvari koje treba uraditi na pravi način. Ako se dogovorimo svi zajedno da se pokrene inicijativa, da se javno kaže, zna se kako se to radi, ko daje saopštenje i tako dalje. Nije moje da pričam o imenima. Ne želim da pomenem jedno ili dva, a da zaboravim treće. Ima, ne mnogo. Što se mene tiče, spreman sam da se kaže, ako se svi dogovorimo.”