“Ko ugrožava projekat ujedinjenja DS-a, taj radi za Vučića”: Boris Tadić u novom Nedeljniku

11
Foto: Igor Pavićević

Aleksandru Vučiću se nesumnjivo žuri da izađe na izbore što pre, rekao je u intervjuu za Nedeljnik Boris Tadić, bivši predsednik Srbije i sadašnji predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS). Tadić je govorio i o dve ideje koje je izneo prethodnih dana – o ujedinjenju DS-a i Listi za bojkot, kao i o opcijama koje se sada nalaze pred Srbijom.

“Ujedinjenje DS-a bi predstavljalo stvaranje nove velike političke stranke, koja bi jedina imala infrastrukturu i iskustvo pobeda i poraza, kojima se može suprotstaviti monstrum političkom sistemu koji predstavlja SNS sa 700.000 podanika”, rekao je Tadić.

On je dodao da sve ostale stranke i novonastali pokreti nemaju taj potencijal.

“Sve više verujem da je proces blokiran iz straha određenih pojedinaca od gubljenja postojećih funkcija. Bilo bi katastrofalno ukoliko bi se ispostavilo da je ovako važan projekat političkog ujedinjenja, koje je pretpostavka slamanja Vučićeve autokratije, zaustavljen zbog bilo čije funkcije ili ličnog interesa”, kaže Tadić u intervjuu za Nedeljnik, ističući da bi “to bilo katastrofalno ne samo za budućnost DS-a, ne čak ni opozicije, nego celokupnog društva”.

“Upravo zato se nisam kandidovao ni za jednu funkciju u organima Ujedinjene demokratske stranke. Imati veći strah od gubljenja lične funkcije nego od neuspeha ovako važnog projekta je tragično. A komično je umišljati da opstanak Vučića zavisi od bilo koje od naših funkcija i da ko ugrožava te “silne“ naše funkcije, time radi za korist Vučića. Ne, već ko ugrožava projekat ujedinjenja, koji je iznad svih naših ličnih interesa, taj radi za korist Vučića”, rekao je Tadić.OPŠIRNI INTERVJU ČITAJTE U NOVOM NEDELJNIKU KOJI JE NA KIOSCIMA OD ČETVRTKA 14. MAJA, U DIGITALNOM IZDANJU DOSTUPNO NA NSTORE.RS11 KOMENTARA

 1. O kakvom ujedinjenju stranke ti pričaš Shakespeare-ova Julija?????? Ti koji si dozvolio da Djilas POKRADE stranačke izbore za potpredsednike, pa te potom izbaci is te strange…..
  Pokojni Zoran se u grobu prevrće ….

 2. Izgubiš izbore u 2. krugu!!!!
  Razbucaš stranku!
  Odvedeš pola poštenih i pristojnih koji su ostali iz DS-a.
  Spajtaš se sa čedomirom koga si izbacio iz DS.
  Napuste te oni pošteni i prstojni JER NIŠTA NISI RADIO u poslednjih 8 godina.
  I sada su te pune novine!!!
  A ti “nećeš ništa”???
  Gori si od ostavljene Kije!
  PUSTI DRUGE DA SE BAVE POLITIKOM! I bore protiv ovog režima!. IMA KO!
  Ne trebaš više nikome!

 3. Šta si ti zoki ako bivšeg Predsednika Srbije nazivaš barabom ili jadnikom. Bojim se da si u velikom problemu neostvarenih želja i ciljeva za šta imaš opravdanje, a to su drugi krivi, najpre Tadić. Baš deluješ izgubljeno. Tadić je u ovom trenutku najjači opozicioni političar u Srbiji. Ideja “Lista za bojkot” je izvanredna samo nema koMe da dopre do mozga.

 4. Sto ste se cepali, krali pare dok bejaste na vlasti i sto dozvoliste da se vrati crveno crni uzas, ne bi trebali ni da pomolite glave iz misje rupe, koliko ste loseg uradili srpskom narodu. A za ove nenormalne sto omoguciste da dodju, tek ce vam se suditi.

  • Da dopunim inače savršen Srbinov komentar – dodajte tu i ulogu u osnivanju naprednih radikala, pa i finansijsku potporu ostvarenju projekta “dvopartijskog sistema” u Srbiji. Jer, SNS je u početku bio “ta druga stranka”, sećate li se?
   Elem, da je pameti, Tadić ne bi smeo da se pomoli iz mišije rupe, a on bi da se još za nešto pita.
   I s njim je SZS morao da raskrsti. Direktan krivac za izborni uspeh T. Nikolića, a ostalo je, što kažu, istorija. Crna i gorka.

Comments are closed.