“Ko to kaže da će se oduzimati deca roditeljima koji ne dozvolje njihovu vakcinaciju, kad deca nisu uključena u vakcinaciju protiv kovida. Zlonamerno i neistinito…”

0
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO)

 (Beta) – Ministarstvo Srbije za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je danas demantovalo glasine na društvenim mrežama da će centri za socijalni rad oduzimati decu roditeljima koji ne budu dozvolili njihovu vakcinaciju protiv kovida-19.

Ministarstvo je ukazalo da takve “zlonamerne i neistinite objave na društvenim mrežama samo unose paniku među građane, s ciljem da ih odvrate od vakcinacije koja je najbolje sredstvo za uspešnu borbu protiv kovid 19”.

Ministarstvo je ponovilo da u proces vakcinacije protiv kovida-19 nisu uključena deca, zbog čega je potpuno neargumentovano tvrditi da će ona biti oduzimana roditeljima ako ih ne vakcinišu.

Apelovano je na građane da se zaustavi širenje neproverenih i neutemeljenih objava, jer je vakcinacija potpuno dobrovoljan proces i zavisi isključivo od svakog pojedinca, a centri za socijalni rad nikada nisu, niti će oduzimati bilo kome decu zbog takvog razloga.