“Ko stavi žutu traku zbog uvođenja kovid propusnica za mene ne postoji kao čovek”: Dr Kon o “neprihvatljivom performansu” dela građana

0
Printscreen/YouTube/Novo jutro

Epidemiolog i član Kriznog štaba za suzbijanje koronavirusa dr Predrag Kon ponovio je da ga ne plaše kritike i uvrede dela građana koji su protestovali ispred njegovog stana, ali da je zabrinut zbog uzvika da je “ustaša” i poređenja sa nacističkim lekarom Jozefom Mengeleom.

Doktor Kon je istakao da se i ranije suočavao sa raznim uvredama, ali da je, kao patriota, spreman da se žrtvuje za zemlju.

“Nije prijatno to doživljavati uz porodicu. Nisam očekivao da će nekome da padne na pamet da će uradi ovaj performans. Nešto što je potpuno suprotno sa celim mojim bićem, uvreda je bila žestoka…. Kada čovek ovo sagleda, ne zna šta da kaže”, naveo je Kon, a prenosi B92.

Istakao je da kovid su kovid propusnice uvedened u cilju zaštite zdravlja i naveo da je to privremena mera, a da građani koji protestuju zbog uvođenja kovid propusnice i ne žele da se vakcinišu “brane virus i daju mu prostora.

“Potpuno zaboravljamo u kakvoj situaciji se nalazimo i ponašamo se kao da se ništa ne dešava. Kovid propusnice su tu da se uspori virus, vakcinacija je jedini način da se ovo spreči”, naveo je član Kriznog štaba.

Govoreći o delu građana koji zbog protivljenja uvođenju kovid propusnica i obaveznoj vakcinaciji stavlja žutu traku oko ramena, aludirajući na oznake kojima su tokom Drugog svetskog rata bili obeleženi Jevreji, da je tako nešto potpuno neprihvatljivo.

“Ko to uradi, taj za mene ne postoji kao čovek. Zamislite tako nešto. Bolje da ćutim”, rekao je dr Kon.