Novi zakon: Ko pušta glasnu muziku, ostaje bez uređaja

0
Foto Profimedia

Predstavnici Grada Beograda i Ministarstvo zaštite životne sredine održali su danas sastanak u vezi sa Predlogom zakona o buci.

Prema rečima zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, problem sa bukom u prestonici ima stotine hiljada građana.

Predlog zakona koji će regulisati tu oblast je, kako je rekao danas, skoro utvrđen i ostalo je da Radna grupa usaglasi još neke tehničke detalje kako bi bio poslat na javnu raspravu.

“Kada zakon bude usvojen, Komunalna milicija i inspektori za zaštitu životne sredine moći će bez najave da proveravaju nivo buke putem sprava koje su baždarene i kojima će biti opremljen svaki milicionar. Komunalna milicija moći će na licu mesta da izriče mere prestanka emitovanja glasne muzike i da privremeno oduzme sredstvo sa koga se emituje nedozvoljena buka. Na taj način konačno ćemo da zaštitimo stotine hiljada Beograđanki i Beograđana koji su izloženi teroru bahatih sugrađana koji misle da mogu da rade šta hoće i da za njih zakon ne važi”, naveo je Vesić, prenosi Blic.

Zamenik gradonačelnika je istakao i da je dogovoreno da brod „Argus”, koji je naučna laboratorija, bude korišćen za kontrolu zagađenja pre svega Save tokom vikenda, kada jedan broj privrednih subjekata ispušta u reku opasne i otrovne materije.