Ko o čemu, Vulin o “srpskom svetu”: “To je nasušna potreba da se naš narod objedini…”

0
EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC

(Beta) – Ministaru unutrašnjih poslova Srbije Aleksandru Vulinu danas je u Banjaluci uručena nagrada “Kapetan Miša Anastasijević” za razvoj prosperiteta i unapređenje saradnje Srbije i Republike Srpske.

Vulin je tom prilikom poručio da je “srpski svet nasušna potreba srpskog naroda da se već jednom objedini i da postane jedinstven politički narod”.

“Nema nijedne generacije u istoriji srpskog naroda koja nije stala pred pitanje šta ste spremni da učinite da ostanete Srbi i da budete baš to što jeste, takvi kakvi jeste. I nijedna generacija u istoriji srpskog naroda nije dala pogrešan odgovor, već je svaka i baš svaka odgovorila spremni smo na sve da budemo i ostanemo Srbi”, kazao je Vulin na uručenju nagrade u Banskom dvoru u Banja Luci, a prenelo je Ministarstvo.

Vulin se zahvalio na nagradi, za koju je rekao da je “nezasluženo velika” i istakao da bi želeo da bude upamćen “pre nego što ode na onu drugu stranu da se predstavi onima koji ga već toliko dugo čekaju”, kao nekog ko je “svoj život posvetio stvaranju jedinstvenog političkog prostora – srpskog sveta”.

“Prostora u kome Srbi odlučuju o sebi, prostora u kome se nikada više neće ponoviti jasenovački genocid i martovski pogrom, srpski svet u kome ćemo sa ponosom i hrabrošću govoriti da smo Srbi, nudeći baš to najlepše i najbolje svima ostalima, ali na prvom mestu, brinući o sebi”, dodao je on.

Nagrada “Kapetan Miša Anastasijević” dodeljuje se već 21 godinu zaslužnim pojedincima u okviru realizacije projekta “Put ka vrhu” od strane agencije “Media invent” iz Novog Sada, Univerziteta u Beogradu i Novom Sadu i pod pokroviteljstvom Privredne komore Srbije i Unije poslodavaca Srbije, a od 2015. godine održava se i u Republici Srpskoj.