“Ko laže? Vesić ili brošura?”: Jovanović osudio deljenje “stranačkog pamfleta SNS-a” uz uplatnice Infostana

0
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

“Odbornička grupa Savez za Srbiju najoštrije je osudila zloupotrebu javnih sredstava Grada Beograda u cilju ogoljene promocije Srpske napredne stranke”, izjavio je danas šef te odborničke grupe Nikola Jovanović, reagujući na brošuru poslatu uz decembarske račune za Infostan, preneo je Danas.

Jovanović je u pisanoj izjavi naveo da je na 700.000 adresa u glavnom gradu, uz uplatnicu Infostana, poslata propagandna brošura „Zato što volimo Beograd“, podsetivši da je to bio „naziv naprednjačke liste na izborima za gradski parlament“.

„Brošura je formalno informativni materijal Grada Beograda i u njoj se navodno objašnjava građanima da je budžet za 2020. godinu ’rekordni’ i navode detalji kako će ta sredstva biti potrošena, ali je zapravo reč o propagandi jedne partije o trošku svih Beograđana“, rekao je Jovanović, koji je i potpredsednik Narodne stranke.

Jovanović je istakao da je, osim spornog naslova brošure, i letimičnim pogledom na sadržinu jasno da je reč o običnom stranačkom pamfletu, u kojem je „objašnjeno“ samo 10 odsto iznosa na rashodnoj strani budžeta, a da tekst pritom sadrži i brojne netačne informacije.

„U tom pamfletu je, na primer, navedeno da će Grad u 2020. godini kupiti još 100 dizel autobusa, što je sam zamenik gradonačelnika Goran Vesić naknadno porekao. Ko laže, Vesić ili brošura“, upitao je Jovanović, navodeći da brošura vraća na ključno pitanje odborničke grupe SZS vladajućojoj koaliciji.

„Na šta trošite ta ’rekordna’ sredstva, jer građani od toga ama baš ništa nemaju“, upitao je Jovanović, navodeći da je „štampanje i slanje takvog pamfleta na račun Grada Beograda, a pod imenom stranačke liste i sa lažnim informacijama, direktna zloupotreba javnih sredstava i kršenje zakona“.

„Ovo je samo još jedan primer kako vladajuća stranka poštuje zabranu funkcionerske kampanje i nova potvrda da je bojkot jedini pravi odgovor na ovakvu praksu“, zaključio je u pisanoj izjavi Jovanović.