Crnogorska opozicija sklopila je koaliciju pod nazivom „Svi zajedno“, a ispred grupe koju čine Demokratski front, Socijalistička narodna partija, Narodni pokret, Prava Crna Gora i nestranačke ličnosti, staće profesor Mašinskog fakulteta dr Zdravko Krivokapić.

Krivokapić se nedavno u javnosti pojavio kao jedan od osnivača NVO “Ne damo Crnu Goru” koja se smatra bliskom Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, a koja je u kratkom roku organizovala niz javnih tribina, a na kojima su učestvovali episkop budimljansko-nikšićki Joanikije, rektor Bogoslovije na Cetinju Gojko Perović… 

Organizacija „Ne damo Crnu Goru“ je nastala i vezana je za trenutak kada „profesori ne daju svetinje“, rekao je Krivokapić u više navrata. Objasnio je da su oni odlučili da ono što imaju kao svoju najjaču snagu – znanje – ponude onome koga najviše vole, a to je – Crna Gora.

Ko je čovek koji će se suprotstaviti DPS-u kao nosilac liste?

Krivokapić je rođen 2. septembra 1958. godine u Nikšiću.

Diplomirao je 1981. godine na Mašinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, kao najbolji student na fakultetu, za šta je i nagrađivan.

Postdiplomske studije završio je u Beogradu, a doktorirao je u podgorici 1993. godine.

Predsednik je organizacionog i član programskog odbora savjetovanja SQM i međunarodne konferencije ICQME. Urednik je internacionalnog časopisa International Journal for Quality Reserch, indeksiranog u SCOPUS bazi, koji izlazi od 2007. godine. Član je programskog odbora četiri časopisa i 13 međunarodnih konferencija.

U okviru naučno-istraživačke djelatnosti objavio je više od 250 radova u međunarodnim časopisima, domaćim časopisima, međunarodnim konferencijama i domaćim konferencijama. Autor je 16 knjiga/udžbenika.

Dakle, ujedinjena crnogorska opozicija staće iza jednog od najznačajnijih predstavnika intelektualne elite u toj zemlji, a iza njega će se na listi poređati politički lideri Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i Nebojša Medojević i Marko Milačić.

https://www.nstore.rs/product/godisnja-pretplata-na-magazin-nedeljnik/

Komentara

 1. Stefan
  1. август 2020. 19:35

  Диван човек, велики стручњак и прави избор. Прототип правог Црногорца, насупрот Милогорцима.

 2. Marko
  1. август 2020. 22:14

  Odličan profesor i još bolji čovjek. Samo naprijed...

 3. Toni
  2. август 2020. 15:26

  Velika podrska za profesora Krivokapića.Puno sreće u borbi protiv nevernika i ateista .Ljudi ,Vi ne razumete,da u Crnoj gori preko 30%stanovništva nije kršteno i ne veruje u Boga.To je jedina zemlja na Svetu koliko ja znam gde ismejavaju svestenike,Crkvu i veru.Kod njih je glavna vera novac.Zbog položaja i bedne plate od 500e prodali bi i izdali oca,majku,brata i sestru.Puno sreće! Nek je Vječna Crna gora!

  1. nogo
   3. август 2020. 09:00

   Ali...svetosavlje nije vjera no politika velike Srbije!? Nevjernik je ko pripada toj partiji!

 4. Vjera je jedno a politika drugo
  3. август 2020. 07:19

  Ne znam samo otkud s vama,to mu je jedina mana,ali hendikep

 5. Анонимни
  3. август 2020. 10:03

  Ostavili ste na mene nevjerovatan utisak, 12 godina nakon završetka studija često Vas spominjem i kažem - takav čovjek treba da nas vodi. Cast je biti Vaš student, čast je poznavati takvog čovjeka! Crna Gora ima budućnost sa Vama!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.