Ko je tinejdžer koji prati avione poznatih?: Nakon Maska, na spisku su Gejts, Bezos, Kjuban i Drejk…

0
PrintScreen/YouTube/NewsNation Now

Tinejdžer sa Floride koji zahteva od Elona Maska da mu preda 50.000 dolara kako bi prestao da tvituje lokacije na kojima se nalazi milijarderov privatni avion, rekao je kako je napravio na desetine novih naloga putem kojih prati kretanje drugih slavnih i bogatih ličnosti.

Džek Svini, 19-godišnji student i ljubitelj avijacije, rekao je da je napravio 16 novih, automatskih Tviter naloga, iliti botova, nalik onom koji prati kretanje Maskovog aviona, kako bi ušao u trag suvlasniku Majkrosofta Bilu Gejtsu, osnivaču Amazona Džefu Bezosu, vlasniku Dalas Maveriksa Marku Kjubanu i reperu Drejku.

U svom intervjuu za Gardijan, Svini je rekao kao je kreirao i vebsajt “Ground Control” kako bi zaradio na informacijama koje nudi obožavaocima o lokacijima na kojima se nalaze poznate ličnosti. Još jedan razlog za otvaranje sajta bilo je i često zatvaranje njegovih profila na Tviteru usled zabrinutosti onih koji smatraju da im je ugrožena privatnost.

“Reč je o veoma istaknutim pojednicima ili onima koji su veoma interesantni”, rekao je Svini o ljudima koje prati.

“U poslednje vreme sam dodavao ljude po želji mojih pratilaca”.

Poslednji profili koje je aktivirao na zahtev publike jesu Kjuban i Drejk, za koga je Svini rekao da je bio najinteresantniji.

“Drejk poseduje Boing, koji je najveći avion od svih koje sam pratio”.

Avion popularnog repera – Boing 767-200ER – košta 185 miliona dolara, dugačak je 18 metara, sa kapacitetom od 216 mesta.

Svini, koji je nalog za praćenje Maskovog aviona napravio u junu 2020. godine, izjavio je da se nada Maskovom ponovnom otvaranju pregovora u cilju da izbriše nalog. Jedan od osnivača i generalni direktor Tesle odbio je da na tinejdžerov račun uplati sumu od 50.000 dolara.

Mask koji je trenutno najbogatija osoba na svetu, čije se bogatstvo procenjuje na 220 milijardi dolara, zahtevao je od Svinija da nalog ukloni bez ikakve naknade.

“Možeš li da isključiš ovo? To je bezbednosni problem. Ne sviđa mi se ideja da budem upucan od strane nekog ludaka”, glasila je SMS poruka koju je Mask poslao Sviniju.

“Nakon toga mi je ponudio 5.000 dolara kako bih dolazak do informacija o njegovim letovima učinio težim i kasnije izbrisao nalog, a ja sam mu onda dao svoju ponudu”, rekao je Svini.

On je pokušao da se nagodi sa Maskom, tražeći 50.000 dolara kako bi mogao da otplati školarinu i eventualno kupi sebi Teslin Model 3.

Mask mu je kasnije rekao kako bi voleo da ne mora da isplati nikakvu sumu, na šta je tinejdžer obećao da će ukoliniti naloge, ukoliko dobije pripravničko mesto u Tesli.

“To je bilo poslednje što sam rekao Masku, nakon čega me je blokirao”, rekao je Svini.