Ko je pretio srpskom uzbunjivaču? Šta znači poruka iz BIA “Pokvario si nam sklanjanje Tešića iz posla”? – Dosije o trgovini oružjem u novom Nedeljniku

5
Screenshot

Od kad je tajno uhapšen u septembru ove godine, država i dalje ne priznaje status uzbunjivača Aleksandru Obradoviću, ali zato poslednje informacije koje dolaze iz krugova bliskih njemu deluju dosta uznemirujuće. Navodno, nepoznati emisari dolaze kod njega i nude mu da odustane od priče koju je rasplamsao.

Upućeni sagovornici Nedeljnika kažu da su Amerikanci jako zamerili srpskim vlastima zbog ovog curenja podataka, jer je baš iz Srbije krenula priča o naoružavanju militantnih islamista u jemenskom sukobu. Kako i dalje u zapadnim zemljama Srbija važi za “malu Rusiju”, zamerke nisu bile nimalo naivne.

Advokat Vladimir Gajić kaže da su pripadnici policije i BIA rekli uzbunjivaču Obradoviću prilikom hapšenja da im je “pokvario sklanjanje Tešića iz posla”.

U poslednje vreme, pričaju pouzdani izvori Nedeljnika, Tešić je imao problema sa izvozom oružja u Jermeniju, u poslu vrednom više desetina miliona evra. Navodno, u prvom momentu Tešić nije dobio saglasnost Ministarstva spoljnih poslova Srbije za taj posao, ali je posle nekoliko nedelja dozvola ipak izdata. Koincidencija ili ne, tek ovaj Tešićev posao se preklopio sa najavom predsednika Vučića od 4. oktobra ove godine da će Srbija otvoriti ambasadu u Jerevanu do kraja godine, kao i da će se ukinuti vize za jermenske građane.

Nedeljnik u novom broju otkriva: Zašto je afera “Krušik” krenula iz Moskve? Šta je sakrio Nebojša Stefanović? Da li iza svega stoji sukob triju najvećih svetskih sila? Ko je pretio srpskom uzbunjivaču? Šta znači poruka iz BIA “Pokvario si nam sklanjanje Tešića iz posla”? Ko stoji iza misterioznog “Krupnika”? Kako je “Junajted BG” dobio dozvolu iako nema ni propisan broj zaposlenih? Ko je ko u ratu srpskih trgovaca oružjem? Da li je “puklo” između Vučića i Stefanovića? Ko je Slobodan Tešić, jedan od najpoznatijih trgovaca oružjem u Evropi?

Ceo tekst o aferi koja potresa Srbiju čitajte u novom Nedeljniku, koji je na svim kioscima od četvrtka, 21. novembra.

Digitalno izdanje dostupno je na Novinarnici

5 KOMENTARA

 1. Vest za botove i pristalice SNS…da vide kakvu su glupost napravili kad su zaokruzili broj 1 na izborima!Prilika da vide ko je zapravo A.Vucic i njegova klika!Narode srpski…umreces glup i naivan..!

  • Ero, nikad ne podce juj svoj narod!
   Potrudi se da u miru i tiho narod spozna istinu i da mirno menja vlast.
   Koliko je vazno lose smeniti, jos je vaznije dobre dovesti na vlast.

 2. Mladen Petkovic inace bivsi clan DS
  diretor u Jat-u,novi diretkor Krusika postavio ga Stefanovic njegov posilni zavrsava mutne poslove za Stefanovica

Comments are closed.