Američki triler „Džoker“ Toda Filipsa, koji obara rekorde u gledanosti širom sveta, pun je i zanimljivosti koje su se odigrale iza scene, neke potpuno neočekivane. Film, jedan od najgledanijih u ovoj godini, osvojio je i Zlatnog lava na 76. venecijanskom međunarodnom filmskom festivalu, piše N1.

– Glavni glumac Hoakin Feniks, radeći na liku Artura Fleka, proučavao je i čuvene pokrete glumca Bastera Kitona.

– Radi snimanja Feniks je bio na strogoj dijeti zahvaljujući kojoj je smršao 23,6 kilograma. U tome mu je pomagao isti nutricionista sa kojim je radio i na snimanju filma “Master” iz 2012. godine.

– Scena sa plesom Džokera u kupatilu nije bila predviđena scenarijem, već je nastala spontano, a zatim je zadržana i u konačnoj montaži.

– Mnoge scene su improvizovane. Scenario je stalno menjan, a Tod Filips je sam potvrdio da je lik Sofi najviše menjan tokom snimanja filma.

Stepenice postale atrakcija

– Stepenice, iz nezaboravne scene, postale su nova njujorška atrakcija za brojne posetioce. Mnogi fanovi ovog filma odlaze u Šekspir aveniju 1165 u Bronksu kako bi se slikali na tim stepenicama oponašajući Džokera.

 – Vojna zgrada u Bruklinu, koja je u filmu poslužila kao zgrada sanatorijuma Arkam takođe je na meti fanova.

– Šminka koju nosi Džoker podseća na onu koju je nosio Džon Vejn Gejsi, serijski ubica optužen da je oteo, mučio i ubio 33 žrtve između 1972. i 1978.

– Suprotno od onoga kako se obično radi, Tod Filips tražio je od Hildur Gudnadotir da komponuje muziku za film na osnovu scenarija.

– Feniks je rekao da nije bio pod uticajem prethodnih Džokera, odnosno glume Hita Ledžera, Džeka Nikolsona, Sezara Romera i Džereda Leta.

Ko je odbio ulogu Tomasa Vejna

– Navodno su Vigo Mortensen i Alek Boldvin odbili da igraju lik Tomasa Vejna u ovom filmu.

– Najiznenađujuća od svih zanimljivosti jeste da je na početku produkcije ovog filma favorit za glavnu ulogu bio Leonardo di Kaprio.

– Hoakin Feniks i prethodni Džoker Hit Ledžer bili su jako dobri prijatelji.


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.