Ko je “dormeo opozicija” a ko “top šop vlada”: Zaev optužio opozicionu VMRO DPMNE da je sve prespavala

0
Profimedia

Mandatar za premijera Severne Makedonije Zoran Zaev nazvao je danas najveću opozicionu partiju VMRO DPMNE “dormeo opozicijom”, zato što su, kako je rekao, prespavali donošenje svih krupnih odluka za državu.

“Nema top šop vlade, ima dormeo opozicija. Zato što ste prespavali kada su donošene sve krupne odluke za ovu državu. Dok se rešavalo pitanje izmedju Makedonaca, Albanca i manje brojnih zajednica. Niste imali stav ni dok su se rešavali otvoreni problemi sa Grčkom i Bugarskom”, rekao je on u parlamentu u toku rasprave o predlogu za novu vladu SDSM i DUI.

Zaev je to rekao odgovrajući poslaniku VMRO DPMNE Igoru Januševu koji je kritikovao dosadašnju vlast SDSM i nazvao ga “takozvani top šop mandatar, koji uvek može više, uvek nudi sve i tu ne zastaje”, ali obećanja ne ispunjava.

“Evo, pre nekoliko godina su obećaval platu od 30.000 denara. I to nije sve. Na ovim izborima, u ovom programu, ta plata je povećana na 34.000 denara. I to je dobro, a moglo bi da bude i odlično da su uspeli da postignu tih prvobitnih 30.000 denara”, rekao je Janušev.

Mandatar za premijera i lider SDSM je poslanicima opozicione VMRO DPMNE poručio da su daleko od evropskih i evroatlantskih perspektiva i da su sa svim susedima posvadjani.

“Sve ste prespavali. Niste imali ni malo hrabrosti kada je trebalo da se donose odluke za državu, ni kao opozicija, ni kada ste bili vlast”, rekao je Zaev.

Poslanici u parlamentu Severne Makedonije juče su počeli raspravu o predlogu za novu vladu, koji je podneo mandatar Zoran Zaev. Rasprava za izbor vlade i glasanje treba budu završeni večeras do ponoći.

(Beta)