U novoj Vladi Andreja Plenkovića potpredsednik i to onaj zadužen za društvene delatnosti i ljudska prava, biće Srbin – Boris Milošević.

Jutarnji list, piše o novom potpredsedniku Vlade Hrvatske.

„Iako je u igri za potpredsednicu Vlade za društvene delatnosti i ljudska prava bila i profesorka sa Pravnog fakulteta Snježana Vasiljević, ekspert za evropsko pravo, predstavnici nacionalnih manjina na čelu sa SDSS-om odlučili su se ipak za “političko rešenje”, za Borisa Miloševića.

Rođen je 1974. u Šibeniku, gde je završio osnovnu i srednju školu. Pravni fakultet završio je u Rijeci, a kasnije na Pravnom fakultetu u Zagrebu upisuje postdiplomske studije iz javnog prava i uprave. Pre ozbiljne političke karijere bio je priravnik na Opštinskom sudu u Benkovcu, radio je i kao sekretar Opštine Kistanje, a nakon trajnog preseljenja u Zagreb radio je i kao pravni savetnik u Srpskom narodnom veću.

Početkom 2012. počinje njegova ozbiljna politička karijera – postaje pomoćnik ministra uprave i šef Uprave za politički sistem i lokalnu (regionalnu) samoupravu. Na izborima 2016. godine izabran je za saborskog zastupnika, te postaje predsednik Kluba zastupnika SDSS-a. U julu 2019. postaje predsednik Srpskog narodnog veća – najuticajnijeg društva srpske zajednice u Hrvatskoj, a na tu funkciju dolazi nakon Milorada Pupovca koji je 22 godine vodio SNV“, piše Jutarnji list.

Kako je izbor pao na Miloševića, objasnio je predsednik stranke Milorad Pupovac.

„Bio je pomoćnik ministra uprave u dva mandata te predsednik Kluba SDSS-a u proteklom sazivu Sabora i opredeljenje je da je u ovoj fazi potrebno dati priliku čoveku koji ima više političkog iskustva, veću političku težinu i osvojen saborski mandat“, rekao je Pupovac.

https://www.nstore.rs/product/elektronsko-pdf-izdanje-nedeljnika-br-444-od-16-jula/
https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.