Ko je bio najvredniji: Ima li britanska kraljevska porodica radno vreme?

0
Foto Profimedia

Biti član britanske kraljevske porodice nije najlakši posao na svetu, barem sudeći prema televizijskim emisijama i filmovima, ali mnogi se pitaju da li i koliko oni zaista rade.

Prema zvaničnim podacima, istaknuti članovi kraljevske porodice su ove godine radili u proseku 84 i po dana, odnosno oko trećine od 253 radna dana u Velikoj Britaniji, prenosi AP.

Jedina ćerka kraljice Elizabete II, princeza Ana, bila je najvredniji član porodice najmanje treću godinu zaredom, sa ukupno 167 radnih dana, prenosi RTS.

Naslednik prestola, princ Čarls, se nalazi na drugom mestu sa 125 dana službenih dužnosti.

Kraljica Elizabeta, u svojoj devedesettrećoj godini radila je 67 dana, četiri više nego 2018. godine.

Detalji službenih angažmana monarha beleže se u Dvorskom planeru, dnevnom spisku događaja kojima prisustvuju kraljica i njena porodica.

Međutim, neki članovi kraljevske porodice imaju i privatne angažmane, koji možda nisu uključeni u ovaj spisak.

Na primer, kraljica, koja je već 68 godina na britanskom tronu, dobija „crvenu kutiju“ sa službenom prepiskom, bez obzira gde se nalazila u svetu.

Član kraljevske porodice koji je drugi u naslednom redu za britanski presto, princ Vilijam, radio je 74 dana u proteklih 12 meseci. Njegova supruga Kejt radila je 58 dana.

Dužnosti para su uključivale turneju po Pakistanu, podršku kraljici tokom državne posete predsednika SAD, Donalda Trampa, Britaniji u junu i vreme provedeno na dobrotvornim projektima koje su sami pokrenuli.

Po zvaničnoj evidenciji, devet najistaknutijih članova kraljevske porodice – kraljica, Čarls, Vilijam, Kejt, Ana, princ Edvard, princ Endrju, princ Hari i njegova supruga Megan ukupno su radili 761 dan.