Ko gubi (Maduro vodi u tankerima) ima pravo da se ljuti: Vašington napravio “crnu listu” kompanija koje su pomogle Venecueli

0
Foto: Ilustracija, Profimedia

Administracija američkog predsednika Donalda Trampa stavila je na “crni spisak” četiri pomorske kompanije, optužene za pomoć vlastima predsednika Venecuele Nikolasa Madura koje Vašington smatra nelegitimnim.

“Nelegitimni režim Madura dobija pomoć od pomorskih kompanija i njenih filijala kako bi nastavio da eksploatiše prirodne resurse Venecuele u svoju korist”, naveo je danas američki ministar finansija Stiven Mnučin.

“SAD će nastavljati da kažnjavaju one koji podržavaju korumpirani režim i doprinose patnji naroda Venecuele”, dodao je Mnučin.

Služba zadužena za sankcije na “crni spisak” je stavila pomorsku kompaniju “Afranav” sa sedištem na Maršalskim ostrvima. Kompanija je vlasnik tankera “Atens vojadžer” (Athens Voyager) koji je u februaru prevozio naftne proizvode do luka u Venecueli.

Kompanija “Sikomber” (Seacomber) sa sedištem u Grčkoj, vlasnik je tankera “Hios 1” (Chios 1), takođe je stavljena na “crnu listu” iz istih razloga.

Na tu listu su stavljene i kompanije “Adamant maritim” (Adamant Maritime), kao i “Sanibel šiptrejd” (Sanibel Shiptrade), obe s Maršalskih ostrva.

(Beta)

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/