Ko će koristiti hidrocentrale na Drini, gde je tačno granica i kada Kosovo povlači odluku o taksama…: Željko Komšić najavio trilateralu sa Vučićem i Erdoganom

2

Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić, izjavio je, uoči trilateralnog sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom u Beogradu, da postoji set pitanja koji se dugo vuče o odnosima BiH i Srbije, a tiču se granica i korišćenja hidropotencijala reke Drine, prenosi N1.

Komšić je istakao da je sada u fokusu celog sveta pa i Bosne i Hercegovine migrantska kriza.

“O zajedničkoj kontroli granica razgovaralo se i na sastanku na Jahorini kojem je prisustvovala i premijerka Srbije Ana Brnabić. Nas u BiH takođe jako zanima dokle su došli pregovori Srbije i Kosova i ima li nekog napretka jer je to pitanje važno za celi region. Što su ti odnosi stabilniji i mirniji, to je nama svima bolje”, rekao je Komšić.

Govorio je i o uvođenju taksi kosovskih vlasti i načinu na koji je to destabilizovalo region.

“Koliko vidim po izjavama kosovskih zvaničnika, oni neće povući tu odluku i posebno sad u predizbornoj kampanji niko na Kosovu tu mogućnost ne najavljuje”, izjavio je Komšić.

Međutim, za njega je u prvom planu definisanje granica sa Srbijom i korišćenje energije od hidrocentrala na Drini.

Komšić ističe da u tom smislu BiH ima uređen i definisan odnos samo sa Crnom Gorom.

2 KOMENTARA

  1. Postoji i hidropotencijal Neretve Komso. Kad se ovaj oglasi to vam je kao da se javio radio Teheran, poturica gori od Turcina.

Comments are closed.