Knjaz Miloš dobija novog gazdu: PepsiCo i češki KMV kupuju srpsku kompaniju

  0
  Ilustracija: Profimedia

  Karlovarské Minerální Vody (KMV), najveći distributer bezalkoholnih pića u Centralnoj Evropi, i PepsiCo Inc. zajedno će kupiti kompaniju Knjaz Miloš, saopštio je PepsiCo, a prenosi Mondo.

  To znači da će preuzeti proizvodne kapacitete kompanije Knjaz Miloš u Srbiji i njihove profimedia-0009186840pozicionirane brendove kao što su Knjaz Miloš, Aqua Viva, Guarana, ReMix, Gusto…

  Kupovina će biti završena kada je odobre antimonopolske komisije Srbije i Crne Gore. Očekuje se da će to biti tokom trećeg kvartala 2019. godine.

  Alesandro Paskvale, generalni direktor kompanije KMV, rekao je da ovaj novi partnerski poduhvat potvrđuje zajedničku viziju o izgradnji održivog, dugoročnog poslovanja u regionu.

  “To će nam pružiti nove mogućnosti za rast i razvoj kompanije, kupaca i naših zaposlenih. Udruženim snagama portfolija KMV i Knjaza Miloša, obezbedićemo najvišu vrednost za kupce i potrošače”, rekao je.

  Kristof Gil, senior potpredsednik GM za Centralnu Evropu i Balkan & DACH PepsiC, naveo je da je partnerstvo kompanija PepsiCo i KMV do sada bilo veoma uspešno.

  “Ova akvizicija predstavlja priliku za dodatni razvoj i jačanje našeg prisustva. Veoma smo zadovoljni što je KMV naš partner i u ovom poslovnom poduhvatu”, rekao je on.