Klinton dolazi u Prištinu, očekuju se i Medlin Olbrajt, Vesli Klark, Vilijam Voker…

2
Profimedia

Bivši američki predsednik Bil Klinton dolazi na Kosovo kao počasni gost proslave 20. godišnjice ulaska NATO trupa, prenosi KoSSev i navodi da će Klinton govoriti na ceremoniji koju organizuju prištinske vlasti na trgu „Skenderbeg“ u Prištini.

U sredu, 12, juna u 11 časova, na glavnom trgu u Prištini održaće se svečanost „Za našu slobodu“, kojom se obeležava 20. godišnjica raspoređivanja NATO trupa.

Mediji najavljuju da će pored Klintona, doći i Madlejn Olbrajt, koja je u vreme Klintonve administracije bila državni sekretar SAD.

Klinton će 12. juna, biti četvrti put na Kosovu od 1999. godine. On je počasni građanin Kosova kojeg smatra najzaslužnijim za kampanju za nezavisnost Kosova, a jedan trg i jedna od glavnih ulica u Prištini nose njegovo ime.

Ranije je najavljivan i dolazak na svečanosta američkog generala u penziji Veslija Klaraka, komandanta NATO za vreme bombardovanja Jugoslavije kao i bivšeg šefa verifikacione misije OEBS na Vilijama Vokera.


2 KOMENTARA

  1. Kosovoski Albanci su se svojom krvlju izborili za slobodu i zivot van Srbije, koja ih je od 1912 samo kinjila.
    To sto Ivica Dacic i veliki deo gradjana Srbije pojma nema sta de desavalo na kosovu u proteklih 100 godina je samo dokaz da smo ucili nasminkanu, laznu i nekriticku istoriju. To je istorija u kojoj smo “mi” uvek samo na strani pravce i imamo uogu zrtve, a “oni” su agresori, kolonizatori i krivci za sve.

  2. Suva klasika. Povratak na mesto zločina. A, uzgred ošacovati šta bi još moglo da se zgramzi.

Comments are closed.