Klinton, Buš i Obama odlučili da se vakcinišu protiv korone pred kamerama: “Ako doktor Fauci kaže da je bezbedna, ja mu verujem”

0
Foto: Profimedia

Bivši predsednici Sjedinjenih Američkih Država Bil Klinton, Džordž Buš i Barak Obama pristali su da prime vakcine pred televizijskim kamerama, kako bi time promovisali bezbednost vakcinisanja i time doprineli osnaživanju poverenja javnosti u nove vakcine protiv koronavirusa, prenosi CNN.

Bušov bivši šef kabineta Fredi Ford rekao je za CNN da je 43. predsednik SAD još pre nekoliko nedelja stupio u kontakt sa glavnim američkim imunologom, doktorom Entonijem Faucijem i da mu je tom prilikom poručio da je spreman da se stavi na raspolaganje kako i pomogao u podizanju svesti javnosti o tome da je vakcinacija korisna.

Anhel Urena, glavni za odnose sa javnošću u kabinetu Bila Klintona poručio je da će se i Bušov prethodnik sasvim sigurno vakcinisati.

“On će to uraditi u skladu sa rasporedom koji napravi državna agencija za javno zdravlje, a vakcinaciju će obaviti pred kamerama, kako bi pokazao građanima da su vakcine potpuno bezbedne”, poručio je Urena.

Obama je poručio da u potpunosti veruje doktoru Entoniju Fauciju.

“Ako mi on kaže da je vakcina bezbedna i da će omogućiti imunizaciju, uzeću je bez razmišljanja”, rekao je Obama.

Sva tri bivša predsednika prepoznala su kolebljivost građana kada je u pitanju vakcinacija i zbog toga su iz sektora javnog zdravlja Sjedinjenih Država pozdravili ovakvu njihovu odluku.