Kisić: “Torlak će narednih godina proizvoditi vakcinu”

0
Printscreen/YouTube/ALO.RS

Ministarka za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Darija Kisić Tepavčević izjavila je da će u narednim godinama u Institu “Torlak” biti proizvedena vakcina protiv korona virusa, ali da u međuvremenu treba da se iskoriste dostupne vakcine kako bi se došlo što pre do kolektivnog imuniteta.

Kisić Tepavčević je to rekla u Skupštini odgovarajući na izlaganje poslanice Marine Raguš koja je zahvalila vlasti što je Torlak ponovo stavljen u pogon i navela da se još nije vakcinisala, jer čeka vakcinu koja će biti proizvedena u tom Institutu.

“Sigurno je da ćemo u narednim godinama biti spremni da proizvedemo vakcinu, jer imamo znanja, kapaciteta i podršku države, ali u međuvremenu je potrebno da delujemo brzo i da se svi što pre vakcinišemo, jer jedino brzom reakcijom i vakcinacijom možemo doći do kolektivnog imuniteta”, rekla je Kisić Tepavčević, a prenosi RTS.

Ocenila je da je prepoznavanje Srbije od strane vodećih proizvođača vakcina protiv kovid-19 kao zemlje gde mogu da se pakuju njihove vakcine pokazatelj poverenja u kapacitete Instituta “Torlak”.