Kisić Tepavčević o članovima Kriznog štaba: “Naša reč se podjednako čuje. Ne postoji nikakva razlika bez obzira koji je formalno-pravni status svakog od nas…”

0
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO)

“Ukupan broj laboratorijskih slučajeva ukazujue da imamo i dalje tendenciju pada što pokazuje da jesmo na dobrom putu”, rekla je dr Darija Kisić Tepavčević na konferenciji kriznog štaba.

“Najviše novozaraženih je na području Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Šapca… Generalno se svuda epidemiološka situacija smiruje”, rekla je dr Kisić Tepavčević.

“Generalno možemo videti da ovo jesu povoljniji indikatori ali ne smemo se sada ni u kom slučaju opustiti”, dodala je.

Što se tiče formalno-pravnog statusa članova Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti kovid-19, odgovarajući na pitanje na koji način članovi (izabrani i angažovani) donose odluke i ko donosi najvažnije odluke, dr Darija Kisić Tepavčević, koja je angažovani član, je rekla:

“Svi dajemo svoj doprinos koliko možemo sa istim cilj. Naša reč se podjednako čuje. Za vreme svih sastanaka sve odluke su bile jednoglasne. U tom smislu ne postoji nikakva razlika i svi dajemo svoj maksimalan doprinos bez obzira koji je formalno-pravni status svakog od nas”, rekla je dr Darija Kisić Tepavčević iz Instituta za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut”.

Spisak članova nedavno je objavljen na sajtu Vlade.

Kisić Tepavčević rekla je da su sve odluke Kriznog štaba bile odobravane od strane Vlade Srbije.

“Sve ono što je doneto na Kriznom štabu bilo je u formi preporuka i sve je prolazilo Vladu”, navela je Kisić Tepavčević.

Srbija ima stručnu komisiju tokom pandemije, koja je propisana zakonom.

“Da ona postoji, to su imena koja sada viđate, predsednik je dr Goran Stevanović.”

Klinička slika je ista kao na početku apidemije, rekao je komandant vojne bolnice Karaburma anesteziolog potpukovnik dr Ivo Udovičić.

“I dalje su najugroženiji stariji. Klinička slika je i dalje teška, nema opuštanja. Želim da upozorim mladu popuaciju koja izlali u grad i ne nosi maske, da misli na svoje roditelje, bake, deke, da i oni mogu biti pacijenti”, rekao je Ivo Udovičić.