“Kirjos je dobar za tenis”: Šta o igraču koji na svakom koraku govori o Novaku Đokoviću misli Endi Rodik

0
kirjos
Foto: Profimedia

Od kako je Vimbldon završen epskim finalom Đokovića i Federera, malo je teniskih događaja privuklo veliku pažnju medija. Osim Nika Kirjosa, australijskog tenisera koji je svojim ponašanjem zauzeo ulogu konstante na sportskim stranam medija širom sveta.

Podeljena su mišljenja o onome što radi i o tome kako igra Kirjos, a američki mediji su iskoristili egzibicioni meč Endija Rodika i Robija Đineprija u Atlanti, da sa bivšim reketom broj 1 porazgovaraju o ekscentričnom Australijancu.

“Svaki put kada mi date mikrofon postavite mi pitanje o Niku Kirjosu. Sigurno postoji potražnja za onim što on radi. Mislim da je dobar za sport, ali razmišljajući kao i svi navijači mislim da mora da pokaže više. Gledajući nekoga kao što je Nik i videti šta sve on može da uradi sa teniskim reketom… Želim da vidim više od njega jer mi je stalo do ovog sporta i zato što poštujem njegov talenat”, rekao je Rodik.

Upravo to što ne ostvaruje svoj puni potencijal najčešća je zamerka zapadnih medija na račun Nika Kirjosa.

Međutim, njegovi protivnici imaju mnogo više zamerki od načina na koji igra tenis, a zanimljivo je da su najviše na udaru od stran Kirjosa, Rafael Nadal – sa kojim je na Vimbldonu imao vatern okršaj – i srpski teniser Novak Đoković.