Kilijan Marfi je pažljivo birao svoje projekte, stvarajući jednu od najboljih filmografija svoje generacije. Od svoje rane glavne uloge u horor klasiku 28 dana do nedavne uloge Openhajmera nagrađene Oskarom, glumac je uvek imao osećaj za vrhunski film, često ga pronalazeći u posebno intenzivnim pričama i kadrovima.

Zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji sa Kristoferom Nolanom i njegovoj sklonosti istorijskim dramama, Kilijan Marfi se našao u nekim posebno ekstremnim i iscrpljujućim okruženjima. Njegova uloga vojnika u Dunkirku uključivala je glumu okruženu eksplozijama i bezbrojnim statistima, dok je u Openhajmeru morao da istražuje razaranja nuklearnog rata, prenosi N1.

Skoro deceniju je oličavao lik Tomija Šelbija u seriji Peaky Blinders, što se pokazalo kao posebno iscrpljujuće za glumca. Dok je putovao u Birmingem kako bi istražio sve zločine i zamršenosti scenarija Stivena Najta, stvorio je jednog od najpoznatijih likova na britanskoj televiziji, ali se i fizički iscrpeo.

Lokacija snimanja omogućila je Marfiju da živi kod kuće sa porodicom

Stoga ne čudi što Marfi sa čežnjom gleda na snimanje filma The Wind That Shakes the Barley Kena Loach u njegovom rodnom Korku. Film, objavljen 2006. godine, bio je u skladu sa Marfijevim filmskim interesima, smeštenim tokom Irskog rata za nezavisnost. Uprkos težini teme, Marfi je smatrao da je snimanje jedno od najprijatnijih u njegovoj karijeri.

Podsećajući se na projekat tokom intervjua za The Guardian, Marfi ga je nazvao „prelepim snimanjem“ i nazvao ga „verovatno najboljim iskustvom u smislu glumačkog procesa“. On je objasnio da je film sniman tokom leta u Korku, gradu u kojem je rođen, odrastao i pohađao koledž.

Lokacija snimanja omogućila je Marfiju da živi kod kuće sa roditeljima i da bude prisutan kada mu je žena bila trudna. U poređenju sa intenzivnim boravcima u hotelima tokom snimanja filma Peaky Blinders u Midlendsu i snimanja filma u Denkerku za istoimeni film, lako je razumeti zašto je Marfi ovo smatrao jednim od svojih najboljih iskustava na setu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.