Kijanu Rivs ponovo kao Neo: Snima se Matriks 4 i da, vraća se omiljeni junak interneta

0
Foto: Profimedia

Kijanu Rivs i Keri-En Mos igraće u četvrtom nastavku Matriksa, u ulogama u kojima smo ih zavoleli, kao Nea i Triniti, saopštio je Vorner Bros.

Jedan od kreatora Matriksa, nekadašnje braće Vačovski, sada Lana Vačovski, potvrdila je da će pisati, režirati i producirati film, treći nastavak originala iz 1999. godine, prenosi Forbs.

Ona kaže da je presrećna što će ponovo imati na okupu, kako je rekla, prijatelje.

“Ne možemo da budemo više uzbuđeni što ponovo radimo ‘Matriks’ sa Lanom. Lana je pravi vizionar”, rekao je predsednik Varner Brosa Tobi Emerih.

Lana je sa sestrom Lili napisala i režirala celu triologiju Matriksa. Četvrti film će raditi Vorner Bros. Pored Vačovski, scenario su pisali i Aleksandar Hemoni Dejvid Mičel, a produciraće ga Grant Hil. Očekuje se da će se pojaviti početkom 2020. godine.

Cela triologija zaradila je 1,6 milijardi dolara u bioskopima, a Matriks je postao klasik, jedan od najuticajnijih akcionih filmova u novom milenijumu. Radnja novog nastavka nije saopštena, iako se fanovi pitaju kako će Neo i Triniti nastaviti, s obzirom da umiru na kraju, a nije potvrđeno ni da li će se pojaviti Lorens Fišburn kao Morfeus.

“Mnoge ideje koje smo Lili i ja istražile pre dvadeset godina o našoj stvarnosti sada su još relevantnije. Ja sam veoma srećna što se ovi likovi vraćaju u moj život i zahvalna sam na još jednom prilici da radim sa svojim sjajnim prijateljima”, navodi se u Laninom saopštenju.