Glumac Kevin Spejsi izjavio je da je u prošlosti „voleo da dodiruje druge ljude“.

U razgovoru sa voditeljem Pirsom Morganom, 64-godišnji oskarovac je priznao da je „pomerio granice“ u vezi sa optužbama za neprimereno ponašanje zbog kojih je njegova karijera bila ugrožena 2017. godine, prenosi BBC.

Spejsi je optužen da je seksualno napao četvoricu muškaraca između 2001. i 2013. godine. Međutim, najpre je sud u Londonu odbacio sve optužbe protiv njega i proglasio ga nevinim, a potom je 2022. isto učinio i američki sud.

Protiv Spejsija se vodi još jedan postupak zbog optužbi da je seksualno napao muškarca 2008. godine, koje on negira.

U necenzurisanom intervjuu, emitovanom na Jutjub kanalu Pirsa Morgana, Spejsi je govorio i o tome kako se ponašao u prošlosti.

Na pitanje da pojasni šta je mislio pod „pomeranjem granica„, dvostruki dobitnik Oskara je odgovorio: „Biti previše blizak sa drugima, dodirivati nekoga na način za koji tada nisam znao da ne želi.“

Glumac je izjavio da je „bio nežan prema ljudima“ i da ne bi upotrebio reč „pipkanje“ u opisu sopstvenih postupaka.

„Želeo sam da budem nežan i da vidim da li ću dobiti pozitivan odgovor“, dodao je.

Kada ga je Morgan upitao: „Da li biste rekli da je sve to bilo sporazumno ili je to bio pokušaj zavođenja, koji se, ako se odbije tretira kao odnos bez pristanka“, Spejsi je odgovorio: „Onda bi trebalo da kažu da ne žele, da bi moglo da se razume da oni na to ne pristaju“.

Na pitanje da li shvata da bi mladi glumac, u slučaju da ga odbije, mogao da brine da bi mu to ugrozilo karijeru, Spejsi je odgovorio da razume. Dodao je i da je spreman da „preuzme odgovornost“ za sopstveno ponašanje, koje je opisao kao „loše, loše, loše“.

Međutim, Spejsi je rekao i da je za mnoge stvari lažno optužen. U maju ove godine negirao je nove optužbe protiv njega, kada su glumci Ruari Kenon i Deni De Lilo o Spejsijevom navodnom neprimerenom ponašanju.

Kenon je tvrdio da ga je Spejsi neprimereno dodirivao u javnosti na konferenciji za medije o pozorišnoj produkciji Old Vik (Old vic) 2013. godine. Spejsi je te optužbe nazvao „smešnim“ i dodao da se „tako nešto nije desilo“.

S druge strane, Deni De Lilo je tvrdio da mu je glumac navodno gurnuo prepone ka licu dok su radili u istom pozorištu, a Spejsi je rekao da je ova tvrdnja „uvredljiva“.

Kada je dokumentarni film emitovan, grupa holivudskih zvezda, među kojima su Šeron Stoun, Stiven Fraj i Lijam Nison, pozvali su Spejsija da se vrati glumi.

Stoun je za Telegraf izjavila: „Jedva čekam da vidim Kevina ponovo na poslu, on je genije.“

Kevin Spejsi j osvojio je Oskara za najbolju glavnu mušku ulogu u filmu Američka lepota (American beauty) iz 2000. godine, kao i za najbolju sporednu u filmu Dežurni krivci (The Usual Suspects) 1995. godine.

Bio je i umetnički direktor Old Vik teatra (Old Vic Theatre) u Londonu između 2004. i 2015. godine.

U saopštenju pozorišta navedeno je da je 2017. sprovedena istraga o navodnom neprikladnom Spejsijevom ponašanju. U njemu se navodi da nema „nikakvih činjenica“ u vezi sa nedoličnim ponašanjem glumca, kao ni formalne žalbe protiv njega.

Podsećamo, Spejsi je otpušten dok je snimao Netfliksovu seriju Kuća od karata (House of cards), pošto su se pojavile prve optužbe protiv njega 2017. godine.

Sve scene sa Spejsijem iz tada još neobjavljenog filma Ridlija Skota Sav novac sveta (All the Money in the World ) su izbrisane i ponovo snimljene, a zamenio ga je kanadski glumac Kristofer Plamer.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.