Kevin Spejsi optužen za seksualni napad

0
EPA-EFE/NICOLE HARNISHFEGER / POOL

Glumac Kevin Spejsi optužen je po četiri tačke za seksualne napade na tri muškarca, saopšteno je iz engleskog tužilaštva, javio je BBC.

Glumac je optužen nakon što je policija pregledala dokaze nakon niza pritužbi koje datiraju između 2005. i 2013. godine. Tri žalbe se odnose na seksualno zlostavljanje koje se navodno dogodilo u Londonu, a jedna u Glosterširu.

Optužen je i za dodatni teški seksualni prestup u Londonu.

Prva optužba se odnosi na navodni seksualni napad u Londonu u martu 2005. godine, dok se za drugu navodnu žrtvu tvrdi da je napadnut u Londonu u avgustu 2008. godine. Treći podnosilac žalbe odnosi se na navodni napad u Glosterširu u aprilu 2013.

Protiv glumca Kevina Spejsija u septembru 2020. su podneli tužbu glumac Entoni Rap i još jedna neimenovana osoba, za seksualni napad koji se dogodio osamdesetih godina prošlog veka, kada su obojica bili mlađi od 18 godina. Građanska tužba podneta je pred sudom države Njujork na Menhetnu.

U novembru prošle godine sud je odlučio da će Spejsi morati da plati 31 milion dolara odštete kompaniji koja je bila producent serije „Kuća od karata“ u kojoj je igrao glavnu ulogu, pošto je otpušten zbog tužbe za seksualno uznemiravanje.

Producentska kuća MRC, koja stoji iza hit serije o političkim intrigama u Vašingtonu, tražila je odštetu za izgubljenu zaradu koja se pripisuje glumčevom odlasku iz serije posle optužbe protiv njega za seksualno uznemiravanje i zlostavljanje.

MRC je navela da je posle optužbe Spejsija suspendovala iz serije i pokrenula internu istragu prema kojoj je glumac odgovoran za pripisano delo.

Odlazak glumca primorao je producentsku kuću da reorganizuju seriju što je rezultiralo „značajnim gubicima“, dodala je MRC.

Scenario je morao da bude revidiran da bi se isključio lik kojeg je igrao Spejsi i da se reorganizuje čitava šesta sezona, smanjena sa 13 na osam epizoda.

Glumac je osvojio dva Oskara, za najboljeg glumca u filmu „Američka lepota“ 1999. godine i za najbolju sporednu mušku ulogu u filmu „Dežurni krivci“ iz 1995. godine.