Kevin Bejkon: “Mislio sam da me ismevaju da su svi u Holivudu povezani sa mnom”

0
Foto: Profimedia

Glumac Kevin Bejkon kaže da je bio emocionalno povređen zbog popularne teorije “Šest stepeni razdvajanja (od Kevina Bejkona)”, po kojoj su svi povezani sa njim u šest koraka, piše Pipl.

Bejkon (61) kaže da ga je u početku bio stvarno uvređen igrom koja je potvrđivala teoriju po kojoj je svako u Holivudu najviše u šest koraka preko filmskih uloga povezan sa njim. “Mislio sam da me ismevaju”, rekao je. “Ja sam glumac. Baš tako. Mislio sam da je šala tipa ‘Možete li da verujete da je on povezan sa Lorensom Olivijeom i Meril Strip u šest ili manje koraka’?”

Bejkon kaže da je to samo dokaz koliko su glumci nesigurni. “Tako sam se osećao.”

On je pre sedam godina rekao da je bio “apsolutno užasnut” ovom “igrom” tj. teorijom kada je postala popularna.

“Godine 1994, gledao sam svoja posla, snimao filmove i stvarao porodicu. Ljudi bi mi prilazili i govorili o tome, tipa: ‘Moj rođak je smislio igru o tebi’. Bio sam potpuno užasnut. Znam da je kliše, ali glumci, iza svih tih mišića i blistavo belih zuba i svečane garderobe, zaista samo maskiraju duboku, jako duboku nesigurnost. Pomislio sam da ću postati predmet sprdnje.”

Već 2007. godine se opustio i osnovao fond pod nazivom Šest stepeni, koji prikuplja novac za sve dobrotvorne organizacije u SAD.

“To je zaista lep koncept jer smo zaista svi povezani. Stvari koje sada radimo ovde, sada, u našem bloku, utiču na ljude iz drugog kraja sveta i na ljude iz drugog kraja grada.”