Keni nije mrtav Venecijaneri (Mascom)

0

Bend Keni nije mrtav važi za jedan od najmlađih aktivnih pank rok sastava u Srbiji. Reč je o bendu koji je, umesto singlovima, rešio da intenzivnom koncertnom sezonom otpočne svoju karijeru sa više od pedeset nastupa tokom 2019. godine i upečatljivim startom 2020. Tokom ove godine je upriličio niz sjajno posećenih nastupa u Srbiji i regionu. Bend je upravo objavio prvi zvanični singl “Venecijaneri”. Reč je o pesmi koja je koncertni favorit publike tokom prethodnih godinu dana.

Grupa Keni nije mrtav je već neko vreme u fazi kreiranja i usnimavanja debi albuma, a shodno novonastaloj situaciji i kako je njihova koncertna turneja odložena, Keniji su odlučili da svoje prvo zvanično izdanje, tj. prvi zvanični singl, pomere za oktobar 2020. godine.

“Sticajem okolnosti sačekali smo nešto duže na izlazak prve zvanične pesme. Sa singlom ‘Venecijaneri’, uz još par pesama, otpočinjemo pripreme za snimanje debi albuma”, izjavili su članovi benda.

Pesma “Venecijaneri” je prvi singl benda Keni nije mrtav, koji potpisuje producentski tim Dejan Vučković i snimatelj Goran Antović. Keniji su miljenici nove koncertne publike i uspešno kombinuju pank rok sa raznim drugim formatima muzike, od popa do elektronike pa čak i džeza.