KBF 2020: NOVASTON na panelu o rastu građevinske industrije u Srbiji

  0

  Na ovogodišnjem 27. Kopaonik biznis forumu, od 1. do 4. marta, među više od 1.300 učesnika, CEO kompanije Novaston Mia Zečević govoriće na panelu o rastu građevinske industrije u Srbiji.

  “Beograd je po statistici na znatno nižim pozicijama u odnosu na glavne gradove u regionu kada je reč o sektoru poslovnog prostora i logistike. Mi smo već uveliko krenuli da se razvijamo u tim oblastima, a to će se i videti u narednom periodu, iako naš primarni fokus u poslovanju ostaje ritejl segment”, kaže Mia Zečević.

  Generalno gledano, svi sektori (maloprodajni, kancelarijski, logistički i rezidencijalni) pokazuju značajno poboljšanje i rast. U maloprodajnom sektoru očekuju nas otvaranja dva velika šoping centra – BW Galerija i Beo SC, čime će se Beograd približiti ostalim prestonicama u regionu, jer će parametar površina maloprodajnog prostora na 1.000 stanovnika dostići nivo od c. 300 m2.

  „Ključno za sektor poslovnog prostora je intenzivan razvoj pre svega na području Novog Beograda. Aktuelna je izgradnja više od 10 značajnih poslovnih objekata, posle čijeg otvaranja će se procenat neizdatog prostora povećati sa trenutnih 4-5% na 6-9%. Najveći broj novoizgradjenih kvadratnih metara u 2020 godini očekuje se kod sektora logistike, a u toku je gradnja najvećeg logističkog centra u Srbiji od strane kompanije CTP Invest. Rezidencijalni sektor je u konstantnoj ekspanziji – raste broj projekata koji se gradi, ponuda, potražnja, cena kvadratnog metra, čak i starogradnja beleži rast potražnje i cene kvadratnog metra“, istakao je Mladen Mladenović, viši vodeći saradnik u kompaniji Novaston Asset Management.

  Pored generalne direktorke Novastona Mie Zečević, na panelu će govoriti i Robert Yahav, CEO BIG CEE, Mustafa Keriba, zamenik CEO i direktor grupacije Asset Management & Investment Solutions, ADFG i Peđa Petronijević, CEO GTC, dok će panel voditi Nebojša Nešovanović, Viši Direktor,  Šef za procene u SEE regionu, CBRE.