Kažnjeni sa 2.500 dinara zbog trčanja deteta po stanu

6
Printsrceen/Prva

Nova odluka o kućnom redu u Beogradu izaziva veliku buru u javnosti u proteklih mesec dana. Iako zvanično još uvek nije stupila na snagu, jedan Beograđanin je već dobio kaznu koja je mnoge ostavila u čudu…

Nenad Elezović je platio kaznu zbog toga što je njegovo dvogodišnje dete, igrajući se, trčalo kroz stan. Kazna, odnosno opomena u iznosu od 2.500 dinara, koju je platio, zapravo je posledica “sukoba” sa komšijama, koja je trajala duže vreme, prenosi B92.

Elezović kaže da zgrada u kojoj stanuje sa porodicom ima nešto slabiju izolaciju, pa se često može čuti “svaka buka iz svakog stana, čak i malo glasniji govor”.

“Komšije koje stanuju ispod nas su, kada je dete prohodalo i postalo živahnije u igri, počele da se žale da buka dolazi iz našeg stana. Ja sam više puta pitao komšiju kakva je ta buka, ali on nije znao da mi objasni. U jednom trenutku, mi smo shvatili da mu smeta kada dete protrči, jer se tada poprilično čuje to ‘tutnjanje’. Kada sam pokušao da mu objasnim, on mi je rekao da se ne žali na dete nego na buku”, priča “kažnjeni” otac.

Jednoga dana oko pola devet ujutro porodici Elezović je na vrata došla patrola policije, zbog prijave da se u njihovom stanu “premešta nameštaj”.

Komšije su se, inače, oko godinu dana unazad dolazile na njihova vrata i želile se na buku, pa je na njihov poziv policija nekoliko puta dolazila da opominje Elezoviće. Česta pojavljivanja policije na vratima Nedanov stariji sin je počeo da doživljava veoma stresno, zbog čega su ga roditelji vodili i kod doktora.

6 KOMENTARA

  1. Trebalo je da plati jos vise. Dete od 2 godine i 10 kg. vise od godinu dana maltretira komsije. Ako to ono zaista radi. Zamislite sta ce tek da radi kada bude imalo 12 godina i 50 kg.

  2. Decija igra i galama je sasvim ok do odredjenog doba. Imam veoma zivahno dete, ali je u 8 uvece (9 max) u krevetu, dok komsija iznad nas ima dvoje dece koja skacu, trce i vriste po stanu do kasno uvece, cesto i do 1 ujutru. Vise puta smo im se zalili na buku i smirili bi se dan, dva i onda sve po starom. Cak nam par puta kad smo zvonili nisu otvarali vrata, primire se i prave se kao da nisu tu, a onda za pola sata opet krene dreka i lupnjava… Presmesno! Naravno, deca su u svemu tome najmanje kriva, jer su roditelji ti koji se ponasaju neodgovorno i ne uce ih osnovnom redu i kulturi zivljenja. S druge strane, ima i svakakvih gundjala kojima smeta i najmanja sitnica, koje god doba dana bilo. Sve u svemu, manjkaju nam danas porodicne i ljudske vrednosti koje su ljudi mnogo generacija pre nas imali.

  3. ko stanuje u zgradi zna kakve umeju da budu komsije sprat iznad. ves masine. Pranje tepiha na terasi. Bacanje vreca sa smecem. klompe. kako je dete bilo obuveno dok je trcalo? nemojte da me ubedjujete da dete nije pomeralo sobni stočić ili drndalo stolice u kuhinji? Dete ne kotrlja kamione i guralicu po stanu? Vreme je da se postane odgovoran. Hoces da divljas? kupi kuću.

    • Apsolutno se slažem! Današnji roditelji “grade karakter” kod svoje dece dozvoljavajući im da rade svašta, nisu im autoriteti, jedino čemu ih uče su prava ali ne i obaveze, i tako bih mogla u nedogled. Nažalost, bezobzirnost i bezobrazluk je danas jedino što nas, kao narod, karakteriše, čast izuzecima!

Comments are closed.