Za tri dana bi pred Skupštinom trebalo da se nađe predlog izmene Zakona po kome će Komunalna policija moći da napiše kazne za nenošenje maske u vrednosti od 5.000 dinara i to na licu mesta. Ali to nije jedina kazna koja će biti obuhvaćena tim zakonom, a i sume novca koje je neophodno isplatiti po kazni su promenjene.

Na jednoj od poslednjih sednica Skupštine grada uvedena je praktično nova, odvojena kazna, za sve one koji nepropisno parkiraju svoja vozila u žutoj traci. Oni će ubuduće morati da plate 10.000 dinara, prenosi Blic.

Taj list piše i da svi pešaci koji pređu ulicu van pešačkog prelaza ili to urade na crveno svetlo moraju da plate 5.000 dinara. Ako to urade u prisustvu maloletnog deteta kazna je od 15.000 do 30.000 dinara.

Nije samo važno gde prelazite ulicu nego i pod kojim uslovima.

Korišćenje mobilnog telefona na pešačkom prelazu može da vas košta 3.000 dinara, a ako je sa vama dete, kazna iznosi od 6.000 do 12.000 dinara.

Grejanje u Beogradu nije uvek na visokom nivou, a ako po hladnom vremenu odlučite da klimom dogrejete stan, vodite računa da ne bude bučna ili da ne kaplje na ulicu. U suprotnom ćete platiti 5.000 dinara.

I za svako drugo remećenje kućnog reda sledi ista kazna.

A pušenje?

Za pušenje u javnom prevozu, kao i u bilo kojem zatvorenom prostoru, odnosno javnom prostoru u kojem je pušenje zabranjeno, moraćete da platite kaznu od 5.000 dinara.

https://www.nstore.rs/product/elektronsko-pdf-izdanje-nedeljnika-br-460-od-5-novembra/

Komentar(1)

  1. Bobby
    7. novembra 2020. 13:43

    Закон допунити и обавезном употребом кондома и овластити комуналну милицију, такође, за наплату мандатне казне на лицу места.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.