“Kažem ja Novaku da smo mi u istoj misiji. A on: Mislite ovo, mi i Hrvati…”

1
Fotografije: Nedeljnik, Profimedia

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije i proslavljeni košarkaški trener Božidar Maljković izjavio je da je pre izvesnog vremena imao prilike da razgovara sa Novakom Đokovićem i da smatra da njih dvojica rade na zbližavanju Srba i Hrvata.

“Pre jedno mesec i po dana, Novak je bio u mojoj kancelariji i ja sam mu rekao da smo on i ja u istoj misiji, na što mi je on rekao ‘Mislite ovo, mi i Hrvat'”. Da, na to sam mislio”, ispričao je Maljković u intervjuu za Večernji list.

“Radimo na zbližavanju dva naroda, no uništiše nas na društvenim mrežama. Na to mi je (Đoković) rekao da ga ne zanima šta drugi misle o tome i da je njegovo da kaže što ima u glavi i šta misli da je dobro za sve nas”, rekao je Maljković.

Maljković nema dilemu ko je najveći srpski sportista svih vremena.

“Nikad niko neće biti kao Novak. To majka ne rađa. Osim što je neponovljiv sportista on je i sjajan čovek. Evo vam primera. Ponudili smo mu da nosi našu zastavu na otvaranju Igara u Tokiju na što je on odgovorio ‘Predsedniče, idemo nekoga drugog učiniti srećnim. Ja sam nosio zastavu u Londonu. Pružimo priliku nekom drugom’. I zbog svega toga ja sam predložio da se beogradski Trg Terazije preimenuje u Trg Novaka Đokovića, ali su me odmah napali jer kao to ne bi bilo u duhu pravnih propisa Republike Srbije jer se takva čast ne može dobiti za života. A terazije je turska reč za vagu”, rekao je Maljković.

1 KOMENTAR

  1. Beži Novače što dalje od tog šarlatana Nestorovića!!! Samo hoće tvoje pare!! Kakav Tesla, to su vradžbine!!

Comments are closed.