Katarina Žutić o Miki Aleksiću: “Zašto je neko veći roditelj vašem detetu od samog roditelja? Ja sam htela da se upišem u tu školu kao mala, ali sam zbog toga odustala”

0
Foto Screenshoot youtube

Glumica Katarina Kaja Žutić govorila je o zlostavljanju koje je učitelj glume Miroslav Mika Aleksić. osumnjičen za silovanje i nedozvoljene polne radnje, vršio nad učenicama koje su pohađale njegovu školu.

“Monstruozno je, stojim uz sve devojke i mlade žene koje su smogle snage da izađu iz mračnog tunela, sigurna sam da im nije bilo lako. Oni su svi tako oduševljeno slušali njega, kao nekog svog gurua. Meni lično, koja sam dete glumaca, i odrasla sam u glumačkoj porodici, meni je taj autoritet bio upitan, a on je pravio jednu mistifikaciju, i ta mistifikacija je očigledno bila savršen poligon za manipulisanje. Kad ste me pozvali i rekli da ćemo razgovarati o ovome, ja sam to jedva čekala, da ovo nekako pregrmim. Jako je ružno to što se desilo, ne jednoj, nego mnoštvu devojaka, to su osetljive godine puberteta. To su deca, ali u telu zrelih ljudi”, rekla je glumica za jutarnji program televizije Prva.

“Ja to zamišljam kao izazak iz nekog tunela u kom su se batrgale, čuvati tu svoju istinu godinama. To je malo je reći skandalozno, pogotovo zato što je on radio decenijama, generacije i generacije je vodio, čitav život je maltene proveo u tom poslu, on je sad mator čovek, žao mi je što se to nije desilo ranije, što nije ranije otkriveno”; dodala je.

Glumica je navela da očekuje da će ovo što se dogodilo probuditi roditelje.

“Mislim da će ovo roditelje promeniti, otvoriće četvoro očiju. Ovo je signal da se upali crvena lampica, zašto je neko veći roditelj vašem detetu od samog roditelja? Ja sam htela da se upišem u tu školu kao mala, ali sam zbog toga odustala. To mi je nezdravo bilo i tada, kao detetu, a kamoli sada. Trauma je mnogo veća kada neko koga smatrate većim ocem od vašeg oca uradi tako gnusnu stvar. Hvala devojkama što su progovorile”, završila je Katarina Žutić