Katarina Žutić: “Gledaju vas kao da ste manje žena ako nemate porodicu i familiju, decu i muža”

1
Foto TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ bk

Proslavljena glumica i odnedavno reditelj Katarina Žutić objašnjava da se svojim radom bori za jednakost polova i bolji položaj žena. Ona ističe da je zabrinjavajuće što je i dalje tabu tema da žena može da ima uspešnu karijeru i porodicu.

“To jeste danas činjenica – gledaju vas kao da ste manje žena ako nemate porodicu i familiju, decu i muža. Opet, s druge strane, sve to pripada ženi i da bude majka i da ima decu i da bude udata i da ima karijeru, i ne vidim zašto to ne bi moglo da se spoji. Nema nijednog razloga da ne bude tako, a to nažalost nije uobičajena stvar. Žena je ili domaćica i supruga, ili ima karijeru. Ta podela u krugu porodice ali i na društvenim nivoima je jako bitna i ja se borim i svojom predstavom i novom ulogom protiv toga, to je negde moja mislija”, rekla je glumica za Blic.

“Često se susrećem sa raznim predrasudama, ali uglavnom ne ulazim u rasprave. Vidim da nema svrhe i onda nije ni bitno. Ako će neko da kaže da sam manje žena jer nemam decu, tu nema argumenta koji bi to porekao ili potvrdio”, objasnila je Katarina Žutić.

Nakon što je režirala predstavu „Noževi u kokoškama” koja se bavi pitanjem prava žena, Katarina je dobila ulogu u novom filmu „Svetozar Miletić” koji se trenutno snima i u kome takođe glumi snažnu ženu. Kako je rekla, va tema je deo i njene lične borbe.

1 KOMENTAR

Comments are closed.