Katarina Radivojević o Miki Aleksiću za Nedeljnik: “Nijedna devojčica više neće biti izložena njegovom psihičkom i seksualnom zlostavljanju…”

0
Foto Screenshoot/Youtube

Glumica Katarina Radivojević koja je u jednom periodu pohađala školu glume Miroslava Mike Aleksića (68), osumnjičenog za silovanje i nedozvoljene polne radnje, javila se redakciji Nedeljnika kako bi zahvalila koleginicama Mileni Radulović i Ivi Ilinčić na hrabrosti i izrazila nadu da će to pokrenuti razgovor i edukaciju cele nacije da bi se zaustavila relativizacija seksulanog nasilja i nipodaštavanje žrtava.

“Slučaj koji potresa Srbiju ostavio je mučan utisak i na mene, pre svega kao ženu, ali i kao polaznicu njegove škole. Razgovor o ovoj uznemirujućoj temi, budi u meni osećaj dubokog razočaranja u čoveka u koga smo i ja i moji roditelji imali potpuno poverenje. Svim srcem sam uz koleginice koje su doživele traumatična iskustva, beskrajno zahvalna na hrabrosti i herojstvu da o tome javno govore, jer zahvaljujući njima možemo biti sigurni da nijedna devojčica više neće biti izložena njegovom psihičkom i seksualnom zlostavljanju”, kaže glumica i dodaje:

“Istina je da je bio neprijatan čovek, umeo je verbalno da vređa sve nas, ali sam ja to tada doživljavala kao deo njegovog vaspitnog metoda kojeg smo se svi sa strahopoštovanjem pridržavali, verujući da tako mora ukoliko želimo da postanemo vrhunski glumci. Sada shvatam da smo živeli u velikoj zabludi”, rekla je Katarina Radivojević

Ona je objansila i zašto je napustila školu glume.

“Nisam doživela seksualno zlostavljanje, a školu sam napustila dve godine pre upisa na Fakultet dramskih umetnosti, jer mi komunikacija sa njim više nije prijala. Upravo zbog toga dve godine pre konačnog napuštanja škole nisam ni odlazila na časove. Iskreno se nadam da će on dobiti zasluženu kaznu i da će hrabrost mladih glumica na čelu sa hrabrom Milenom Radulović pokrenuti razgovor i edukaciju cele nacije kako bi se zaustavila relativizacija seksulanog nasilja i nipodaštavanje žrtava u Srbiji”, izjavila je Katarina Radivojević za Nedeljnik.

SPECIJALNO IZDANJE NEDELJNIKA NA SVIM KIOSCIMA: Hrabro i potresno svedočenje Milene i drugih devojaka o sistematskom zločinu kakav Beograd ne pamti. Cela priča o zlostavljanju, manipulaciji i prevari “vrsnog pedagoga” Miroslava Aleksića…

SVI ČITAOCI NA POKLON DOBIJAJU I KNJIGU O JOVANKI BROZ