Kompanija Kaspersky predstavila je novu verziju operativnog Thin Client sistema, koji ima bolju konektivnost, veću brzinu, pristupačniju cenu i praktičniji interfejs. Kaspersky Thin Client 2.0 je glavni deo Cyber Immune rešenja za izgradnju Thin Client infrastrukture koja može da se primenjuje u brojnim industrijama, poput zdravstvenog sistema, finansijama, obrazovanja i proizvodnje. 

Thin client je uvezana krajnja tačka koja korisnicima obezbeđuje pristup podesivom desktopu i servisnim zamenama za lokalne radne stanice. Prema Verified Market istraživanju, thin client tržište je u 2020. godini procenjeno na 1,18 milijarde dolara, a očekuje se da će dostići 1,36 milijardi dolara u naredne 4 godine. Kako bi pokrila toliku potražnju, kompanija Kaspersky je razvila funkcionalnost Thin Client infrastrukture, izgrađene na Kaspersky OS za sigurno povezivanje na podesivom dekstopu.  

Kaspersky Thin Client 2.0 (KTC 2.0) napravljen je u skladu sa Cyber Immune pristupom i dizajniran tako da bude siguran za korišćenje. KTC 2.0 može da obavlja svoje osnovne funkcije i u nebezbednom okruženju, jer Kaspersky OS eliminiše bilo koju mogućnost hakovanja. Uz Cyber Immune proizvode nema potrebe za drugim sigurnosnim softverima ili sigurnosnim alatkama, što doprinosi pristupačnosti proizvoda.  

Zahvaljujući OEM ugovoru koji je potpisan između kompanija Kaspersky i Centerm, KTC 2.0 se distribuira kao gotov uređaj za krajnje tačke jer je već instaliran na hardverskoj platformi Centerm F620.

Funkcionalnost KTC 2.0 značajno je ažurirana u oblastima povezivanja, performansi i prakticnosti.

Unapređeno povezivanje

Kaspersky Thin Client 2.0 nudi nove metode remote povezivanja. Aplikacija Web Access omogućava korisnicima da se uz pomoć HTML5 tehnologije povežu sa remote okruženjima implementiranim na platformi Citrix Workspace i infrastrukturi VMware Horizon. Takođe, KTC 2.0 podržava povezivanje sa pojedinačnim poslovnim aplikacijama koje su implementirane na infrastrukturi Microsoft Remote Desktop Services, Windows Server i serverima koji rade na Windows 10/11 sistemima.

Bolje performanse

Poboljšanje performansi se ogleda u većoj brzini isporuke aplikacija na remote desktop, kraće vreme pokretanja i veću brzinu ažuriranja. Vreme implementacije KTC 2.0 preko automatske veze je oko dva minuta.

Upotreba i dizajn

Kaspersky Thin Client 2.0 je dobio nove funkcije koje se jednostavnije koriste. Ovaj proizvod sada podržava audio konferencije i može da štampa dokumenta sa gostujućeg operativnog sistema. 

Ako se veza neočekivano prekine, KTC 2.0 može ponovo da se automatski poveže na remote desktop, bez reagovanja korisnika. Pored toga, sistem obaveštenja se ažurira, a poruke o greškama pružaju korisne informacije sa savetima za rešavanje problema. Takođe, redizajniran je panel za povezivanje u remote okruženju, sa dodatim novim animiranim elementima u različitim scenarijima, kao i mogućnošću prilagođavanja interfejsa.

Kasperski Thin Client 2.0 je dizajniran za efikasnu zaštitu organizacija sa velikom mrežom filijala i geografskom rasprostranjenošću. Proizvod posebno odgovara finansijskim i zdravstvenim sistemima, obrazovnim i državnim institucijama, transportnim preduzećima, infrastrukturi pametnih gradova ili industriji automatizacije.

„Kasperski Thin Client je kreiran da bude bezbedan, praktičan i pristupačan. Dizajniran je za industrije koje zahtevaju naprednu sajber zaštitu. Sada korisnicima omogućava još bržu, moćniju i lakšu navigaciju. Zahvaljujući hardverskoj platformi Centerm F620, kompanija Kaspersky nudi unapređeni Thin Client kao kompletan, uređaj spreman za upotrebu, pružajući novu integraciju sa modernim infrastrukturama virtuelnog desktopa. Koristeći Cyber Immune zaštitu, jačamo portfolio proizvoda kompanije Kaspersky i pravimo još jedan korak ka eri sajber zaštite“, rekao je Andrej Suvorov, šef Kaspersky OS-a.

Kaspersky Thin Client 2.0 je zvanično predstavljen na prvoj internacionalnoj Cyber Immunity Konferenciji u Dubaiju. 

Više o proizvodu možete pročitati ovde.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.